DECLARATIA de la Floresti

In contextul evenimentelor de ultima ora de pe esichierul politic si al declaratiilor fostului membru al Consiliului National al Partidului Social-Democrat, Anatol Carbune, ale altor membri marcanti cu privire la parasirea organizatiilor teritoriale PSD, noi, un grup de delegati la Conferinta de Constituire a OT Floresti a PNL, ne exprimam solidaritatea cu pozitia ferma a celor ce au avut indrazneala sa spuna lucrurilor pe nume, fapt ce lipseste astazi inca multor membri de partid. Noi ne exprimam dezacordul cu pozitia PSD, ce nu inglobeaza valorile nationale si euratlantice, fapt ce va zadarnici, in mare masura, integrarea R.Moldova in Uniunea Europeana.

Consideram ca PSD si comunistii au purces la unele intelegeri de colaborare inca inainte de votul din 6 iunie 2008, cind PSD l-a demis pe liderul PL din functia de presedinte al CMC. In Parlament, deputatii PSD au votat, alaturi de comunisti, Conceptia de securitate nationala, care nu corespunde aspiratiilor noastre de aderare la NATO. Iar incercarile liderilor formatiunii de a explica aceste decizii ii indeparteaza si mai mult pe membrii PSD de formatiunea care ar trebui sa aiba, in cele mai frumoase traditii istorice, aspiratii clare nationale si de integrare europeana.

Regretam cele intimplate si invinuim conducerea PSD si pe membrii Consiliului National de votul pentru un program prin care formatiunea a facut un pas serios inapoi de la aspiratiile nationale si europene, inevitabile avansarii R.Moldova. Este regretabil ca, in organele politice ale PSD, deciziile sint luate formal, fiind inspirate de citeva persoane, ceilalti membri raminind obedienti in fata patronilor PSD. Noi nu dorim sa mai participam la un asemenea joc, de aceea declaram:

1. Noi parasim Partidul Social Democrat.

2. Ii indemnam pe colegii de partid din alte raioane sa se expuna public, in mod curajos. Este bine ca societatea sa stie ca, printre cei ce frineaza democratizarea societatii, sint si liderii PSD Dumitru Braghis si Eduard Musuc, ale caror actiuni si justificari fac parte dintr-un scenariu pus la cale impreuna cu patronii comunisti.

3. Noi aderam la Partidul National Liberal, partid cu o pozitie anticomunista intransigenta, care apara si promoveaza ferm valorile nationale, fapt ce se manifesta plenar in conceptul Uniunii Interstatale Romania-Republica Moldova.

28 septembrie 2008

 
Comentarii

Lasă un răspuns