Declarația PNL pivind alegerile locale după Marea Înșelăciune de la 30 noiembrie

IMG_4245IMG_4230Partidul Național Liberal are o atitudine critică față de comportamentul coaliției parlamentare comuniste și al Guvernului, care continuă să alimenteze dezamăgirea provocată de evoluțiile postelectorale. Este vorba de adoptarea, prin asumarea răspunderii, a principalei legi, bugetare, a politicilor fiscal-monetare și a altor legi, ce nu cadrează cu spiritul democrației europene, de secretizarea unor decizii guvernamentale și a unor expertize de importanță majoră, ca să nu mai spunem de modificarea legislației menite să reducă libertatea de exprimare în general.

O consecință a formării coaliției minoritare în Parlament este și neadoptarea pachetului de legi privind reforma teritorial-administrativă și administrația publică locală. Fapt absolut explicabil când se anunță – fără jenă și cu ignorarea aspirației proeuropene – că nu e cazul să depună Republica Moldova cerere de asociere la UE.

Declarațiile negative frecvente ale factorilor europeni, ce denotă descifrarea adevăratei esențe a falșilor proeuropeni din R.Moldova, ne sugerează lipsa de perspectivă vestică pentru stânga Prutului.

IMG_4249Aceste aspecte, plus situația geopolitică tot mai agravată de amenințările IMG_4241dinspre Rusia, creează contextul alegerilor locale, ce nu se vor deosebi de alegerile parlamentare prin falsificări, intimidări, manipulări, spălări de creieri și spălări de bani.

În situația când crește influența Stângii politice proruse, urmare a megafurtului banului public, a fost indicată, și chiar necesară, coagularea forțelor autentic naționale, românești, proces pentru care a pledat continuu PNL, organizând mese rotunde, lansând apeluri, declarații, purtând negocieri cu entități și grupuri din societatea civilă.

IMG_4240Sistemul, însă, a mai lansat o fumigenă proeuropeană, menită să prelungească agonia moldovenismului și a statalității noastre staliniste, precum e gruparea unui fost premier, sub a cărui administrare s-au făcut IMG_4234furturile sfidătoare din avutul public. PNL reține atenția că această grupare, însoțită deja de manipulări prin sondaje, este o nouă înșelăciune, ce va mai induce în eroare, o dată, populația, încă dispusă să creadă în idoli falși, fără abordări noi și credibile, în cei care, de fapt, au contribuit masiv la Dezamăgirea națională generalizată și la rămânerea celui de-al doilea stat românesc pe orbita rusească.

IMG_4237PNL participă la alegerile locale pentru a mai spune, o dată, populației că adevărații proeuropeni sunt unioniștii, care nu vor obosi să explice că Salvarea noastră, ca parte de națiune română, este în refacerea unității naționale.

PNL îi salută pe toți cei care aderă la Platforma unionistă și îi invită pe cei curajoși să se înscrie în echipele teritoriale ale partidului, să îi convingă pe români și pe alogenii loiali că numai oamenii curajoși, cinstiți, proromâni pot aduce ceva nou în localitățile noastre cufundate în corupție și în sărăcie.

Partidul Național Liberal,

Chișinău, 17 aprilie 2015

Comentarii

Lasă un răspuns