Deputatul roman Bogdan Diaconu a devenit membru al Consiliului Unirii

CIMG5900Sâmbătă, 30 noiembrie, la sediul Consiliului Unirii, avut loc o întâlnire și o discuție sinceră și directă între deputatul român Bogdan Diaconu, vicepreședinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, venit la Chișinău ca să participe la marcarea Zilei Naționale a României, și un grup de membri activi ai CU. Discuția a durat două ore și a cuprins o gamă întreagă de probleme legate de viața românilor din Republica Moldova și de percepția despre preocuparea conducerii Statului Român față de aceștia, inclusiv prim misiunea sa diplomatică. 

 

Membrii Consiliului Unirii au adresat o serie de întrebări și au prezentat numeroase exemple de implicări posibile, dar nevalorificate,  de către Statul Român în ceea ce se numește onorarea obligației de responsabil pentru soarta românilor din afara granițelor României, dar care se află în teritoriile istorice ale României. S-a invocat de la problema cetățeniei române, care se dobândește prin efort și cheltuială mari, până la necesitatea modificării Constituției, după model german, cu oportunitatea recuperării teritoriilor istorice românești, până la percepția despre Ambasada României, de cele mai multe ori neînțeleasă membrilor Consiliului Unirii. S-a convenit să se facă un Raport care să cuprindă plângerile și sugestiile legate de prezența corpului diplomatic românesc la Chișinău, care urma să însemne ceva mai mult decât un act de prezentă în mandatul de timp delegat. 

 

CIMG5899

CIMG5898Bogdan Diaconu a semnat inițiativa legislativă privind mai multe probleme legate de statutul basarabenilor pe teritoriul României și este un unionist consecvent, considerând că unirea cu România e cea mai scurtă cale spre UE și NATO, domnia sa dând o apreciere pozitivă declarației recente privind obiectivul strategic major al României, adică refacerea unității naționale, făcute de Președintele Traian Băsescu.

 
Membrii CU s-au angajat să prezinte o serie de probleme într-un act pe care îl vor transmite deputatului, ce va încerca, prin metodele parlamentare, să le elucideze.
 
Bogdan Diaconu a făcut declarația de aderare la Consiliul Unirii, fiind primul și unicul, în actualul mandat de parlamentar. 

SP al CU 

 

http://www.bogdandiaconu.ro/ 

 

Pe 30 noiembrie, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, voi fi la Chișinău, unde voi avea întâlniri și discuții cu tinerii cărora le-a fost refuzată viza de intrare în România cu ocazia Marșului Unirii de la București (20 octombrie), apoi cu membrii Consiliului Unirii, organism din Republica Moldova care militează activ pentru reunificarea celor două state românești, cu deputați din Parlamentul de la Chișinău și cu tineri activiști și bloggeri din Repblica Moldova care luptă pentru unirea cu România. 

 
Pe 1 Decembrie, voi participa la programul sărbătoririi Zilei Naționale a României la Chișinău, organizat de Platforma Civică Acțiunea 2012. Astfel, la ora 9.00, voi depune o coroană de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, apoi, de la ora 10.00, voi participa la Maratonul de 1 Decembrie, de la ora 12.00 voi participa la o masă rotundă cu profesorii români din Transnistria, de la ora 14.00 voi fi prezent la manifestația “ÎnCercUnim Guvernul” și voi participa la Marea Horă a Unirii în jurul Guvernului Republicii Moldova. De la ora 16.00 voi fi prezent la un spectacol desfășurat la Teatrul Ginta Latină, iar la ora 19.00 voi fi alături de cei care vor aprinde 95 de lampioane celebrând 95 de ani de la realizarea Unirii, acțiune desfășurată concomitent cu cea din Alba Iulia, Capitala Marii Uniri. – See more at: http://www.bogdandiaconu.ro/#sthash.eumNhdDe.dpuf
Comentarii

Lasă un răspuns