Despre conduita majorității parlamentare…

https://ru.publika.md/emisiuni/den-za-dnyom-s-lyudmiloy-muntyan_791_video_3421784.html#gallery

Am avut azi la emisiune să spun mai multe lucruri cere demult mă frământau.

Astfel, o noutate îngrijorătoare este că, potrivit informațiilor noastre, în jumătate din localitățile Republicii Moldova, socialiștii nu au contracandidați. Acesta este rezultatul faptului că forțele provestice – europeniste și unioniste – nu sunt într-o platformă comună.

A doua chestiune este că votanții noștri au dreptul să fie dezamăgiți, după ce au greșit și au votat centriști fără identitate românească, națională, în Parlament. Aceștia sunt capabili să se alieze cu inamicii ideologici ai interesului național, care, s-ar putea să nu îi deranjeze pe ruso-europeniști.

Iar o condiție necesară pentru decizii corecte în Parlament sunt dialogul, dezbaterile, confruntările de idei, pentru că doar aceasta înseamnă democrație. Însă la noi se întâmplă că nimeni nu știe ce se discută dincolo de pereții sălilor cu ședințe închise. Când eram deputat – a spus Vitalia Pavlicenco – noi discutam problemele cu toți deputații împreună în sala 300 mare și încăpătoare din Parlament.

Și dacă ceva nu iese, trebuie ieșit în fața microfoanelor și spus deschis ce se întâmplă, cine și de ce nu vrea să adopte unele decizii, pentru ca societatea să pună presiune pe cei care vor să procedeze greșit.

În legătură cu poziția unor unioniști – avem de a face cu poziții necredibile. În campania electorală. Conducerea Blocului ACUM se lăuda că au unioniștii lor, cei mai adevărați, nu ca ceilalți țipălăi, cum ar fi PNL, care a deschis calea partidelor spre esența unionistă, dar acum, când acești unioniști spun ceva ce nu convine lui Dodon, el deja le cere lui Sandu și Năstase să își strunească unioniștii.

Este adevărat, însă, că cei din Blocul ACUM s-au prevalat de persoane cunoscute și cu reputație venind în Parlament, dar, ajunși acolo, se debarasează de ele, luând decizii în condiții ermetice, neconvocând structurile politice statutare ale partidelor lor.

Personal, am luptat în structurile politice din care am făcut parte și nu am părăsit nicio entitate, ci am fost exclusă pentru curajul de a pleda în favoarea ieșirii din CSI, pentru limba română în Constituție, pentru problema transnistreană rezolvată corect – a spus Vitalia Pavlicenco.

Est curios ca în alegerile parlamentare parțiale să facem un test pentru unioniștii din Parlament și să vedem dacă ei așteaptă să vină și alți patru unioniști din circumscripții, să facă o fracțiune unionistă adevărată.

SP al PNL

Comentarii