Despre lista latratorilor verzi, tot ei killeri ai PNL

Mi-au postat si mie cititorii in comentarii la articolele de pe blog listele celor care, se presupune, lustruiesc imaginea lui Filat. Il intrebam pe cineva dintre ei daca e adevarat ce se spune despre el, pentru ca nu pot crede asta despre toti. Si veti vedea in lista reprodusa mai jos pe cine nu as include.

Totodata, am ajuns la concluzia, ca, la fel ca si in cazul “Listei Sandrovschi”, inventate in laboratoare “cre( )tin-democrate”, turnatorii sau agentii adevarati au fost amestecati, in mod cinic si premeditat, cu cei care habar nu au avut de structuri de securitate, cum e si cazul meu, cred si al lui Vasile Nedelciuc, al multor altor oameni murdariti de niste jegosi, lipsiti de orice scrupule.

As vrea sa ma refer, insa, iata la ce aspecte. Cine nu s-a convins de lipsa de impartialitate a pretinsilor comentatori, analisti, sondajisti sau sociologi in anii de la urma? Am si scris de atitea ori si despre JurnalTV, si despre Publika, si despre PRO TV. Ceea ce nu inseamna ca vizez toate emisiunile sau pe toti angajatii acestor TV si posturi Radio. Nu mai spun de resursele media aflate sub controlul fortelor univoc proruse. A scris si Constantin Tanase, au scris si altii. Citi nervi am consumat ca sa le dau in obraz si sa-i fortez sa accepte corectari de stiri si imagini in legatura cu marsurile unioniste din anul trecut – pentru ca, in realitate, se bateau antiromanii cu politia, dar presa nelibera baga “violente intre unionisti si statalisti”. Astfel, numai noi stim cit am suferit ca “s-au scremut” – si ma puteti ierta pentru acest cuvint urit, dar nu-l voi inlocui, – sa ne egaleze pe noi, unionistii, PNL, si pe alte componente ale Consiliul Unirii cu risurile garbuziste si seliniste, formuzaliste si comuniste, primele trei categorii avindu-i in spate si pe potentialii “harbugi”, in proces de coacere. Si nu doar acestia, ci si celelalte doua componente ale AIE – fiecare din motivul sau, cei mai albastriori, care au bagat Unirea in sicriu, desigur, din invidie si concurenta, iar astazi mai ca redevenind unionisti.

 
Ma uit si ma n´inun´ez cum s-a apucat Ghimpu de capul presei cind a l-a ajuns pe el cutitul la os, dar cind scriam eu despre aceasta presa – vinduta din saracie, nu doar din placerea de a se prostitua – el ridea pe sub mustati, ca si ceilalalti, fara sa ia atitudine fata de manipularile, inclusiv in mediile pe care Ghimpu nu se poate plinge, fiind invitat chiar si cind nu prea are ce spune. Cind am scris si spus de atitea ori despre pachetele cu orez, sapun (fara fringhie, asta e lasata pentru alte campanii electorale, dupa prabusirea BEM), ma criticau ciracii lui Filat, inclusiv Tanase, acum, iata, aparat de Tanase, plagiindu-ne din nou si rabufnind, liderul lib(e)ral scrie: “De ce, statule, te fură în continuare anume cei care au datoria să te apere, să te întărească? Doar au promis oamenilor că ei vor fi mai buni. Sau pentru ei binele statului şi al cetăţenilor înseamnă să aduni milioane, miliarde şi, din când în când, să le arunci celor săraci lipiţi pământului câte un pachet de orez, câte unu sau două kilograme de grâu şi, obligatoriu, un săpunel sovietic, “hozeaistvennoe-sobacee mîlo”.

Se mai rasteste Ghimpu contra lui Filat, dar cind e vorba de obiectivitate privind PNL, Ghmpu tot cu PLDM se asociaza – vom aminti doar interzicerea publicitatii unioniste in Chisinau si anularea unicului minut de publicitate electorala gratis prin Parlament, in baza unei intiative legislative comune PL-PLDM.

Si mai e ceva la care ma voi referi. Spunea cineva in Romania – ce sa mai zicem de orfana R.Moldova -, care numai stat nu vrea si, la sigur, nu poate fi, – ca acolo este extrem de greu sa razbata un alt partid, o “forta a treia” in spatiul public. Pentru ca – de ce sa ne ascundem dupa deget? – daca nu apari in presa care trebuie sa informeze obiectiv si impartial, complet si netendentios, cine crede ca poti fi o forta, ca poti reprezenta o alternativa politica? Pai si aceasta misiune o au spiridusii lui Filat, dar si ai lui Lupu si Ghimpu – ale caror liste de adulatori inca nu le-am vazut – tocmai sa ucida si orice mugur sau incercare sa razbata vreun alt partid politic in vizorul publicului.

Noi, PNL, nu am fost niciodata partid mort. De la formare si pina in prezent am tot facut conferinte de presa peste conferinte de presa, actiuni, luari de pozitie, atitudini, declaratii, am publicat pe site si bloguri sedintele Delegatiei Politice Nationale, ceea ce nu face niciun partid, ca nu avem ce ascunde, transparenta fiind cuvintul nostru de ordine, datorita carui fapt e liniste, solidaritate si unitate in PNL. Nu, ca presa asta nu vede, nu este interesata, pentru ca latratorii “potentatilor zilei” o fi fiind platiti nu doar sa lustruiasca imaginea patronilor, dar si sa nu scrie despre altii.

Abia prin actiunile unioniste din 2012 – cind s-au implinit 200 de ani de ocupatie ruso-sovietica – am reusit sa spargem zidul muteniei falsilor analisti, comentatori, bloggeri afiliati (astia sa ma ierte, nu-i cunosc si putin ii citesc) sociologi si sondajisti-“oprosnici”. Nu va faceti probleme, am discutat cu persoane din chiar interiorul gastilor ce fac pretinsele sondaje si mi-au spus despre cinismul si bataia de joc a nerusinatilor. Numai ca, in loc sa ne faceti rau cu incercarea de a ne calca pe noi, PNL, pe unionisti, in picioare, pina la urma ne-ati scos din anonimatul in care ne tineti pe nedrept, pentru ca se investeste in ignorarea noastra. Asa e regula vietii – nu sapa groapa altuia ca vei cadea primul in ea, asta le-o spun si celor cu topurile celor 50 sau 100 de “maldaveni” influenti…

Sigur, prin aceasta situatie, se prejudiciaza ideea, conceptul si necesitatea de pluralism politic, indispensabil notiunii de democratie. Eu cred ca Dumnezeu e peste “potentatii jalnici ai zilei” – iertata sa imi fie oximora – si groapa care va asteapta nu se va acoperi cu buruiene. Numai ca pacatul vine peste toti basarabenii, daca vor continua sa voteze pentru orez si sapun, patrunjel si efecte ale deturnarilor de bani din fonduri publice si europene, inclusiv pentru ecologie.

Si, referitor la lista latratorilor verzi. Cei pe care nu-i consider inclusi adecvat in liste sunt marcati cu alta culoare. Desigur, pot si sa gresesc. Insa, in privinta lui Sergiu Afanasiu, ma chiar mir – domnilor, e vicepresedinte al PNL, luati-o mai incet…

Ceilalti, sper, nu se vor supara ca i-am lasat, dar daca se supara nu e mare nevoie, caci totuna se comporta cu PNL neobiectiv si urit – nu doar spunind ceva, ci si respectind indicatia patronilor de a nu spune nimic despre noi, de parca nu am exista. Mai temeti-va de Dumnezeu!

Si un Post-Scriptum in contextul fricii de Dumnezeu si al adevarului care iese la suprafata…

Dragos Galbur a publicat niste documente despre deputatul-clown Gheorghii Brega, prietenul lui Ghimpu. Acest individ a fost medicul mamei mele, care a decedat la spital in anul 1987, din vina medicilor sau a asistentelor medicale. Oficial – din cauza unui cheag format dupa o interventie chirurgicala, la care mama, cu inima problematica, totusi a rezistat. Acest individ mi-a cerut sa aduc heparina pe ultima suta de metri cind aproape era clar ca mama ne paraseste si eu asta ii tot spuneam, dar el nu ma prea intelegea, pentru ca era aproape mereu in ceata. Am adus peste doua ore, m-a ajutat o foarte buna prietena, desi puteam aduce cu patru zile mai devreme. Consider ca mama mea s-a dus cu zile, pentru ca, dupa ce am inmormintat-o, am mers, fara un interes special, in salonul unde a stat, ca sa revad locul unde a murit. Probabil ca Domnul mi-a indreptat pasii. Pentru ca o pacienta din salon mi-a spus un lucru ingrozitor – ca a surprins cum doua asistente au discutat si una si-a pus miinile in cap cind cealalta i s-a “confesat” profesional despre doza de nu stiu ce medicament pe care l-a administrat mamei mele. Pe acest individ Brega, pe nume profesional “medic”, mai mult l-am vazut atunci cherchelit decit treaz, cred ca acest lucru se poate deduce usor si azi, daca te uiti mai atent la el, nu inzadar il numesc un clown jalnic. Am scris atunci la Ministerul Sanatatii, dar pe mama nu o puteam intoarce, iar medicii sunt solidari si in cirdasie in cazurile medicale cu sfirsit letal. Nu l-am cunoscut pe tatal meu, fiind ucis cu patru luni inainte de nasterea mea, am pierdut-o, cind aveam doar 33 de ani, pe mama, tot din cauza regimului sovietic ucigas… Acum s-a vazut cine a fost si mai e Gheorghii Brega…

Vitalia Pavlicenco

I. Lista activistilor de presa si comentatorilor platiti de Grupul Viorel/Victor Topa

1. Tirdea Bogdan, comentator si blogger, platit si de Filat, si de PCRM

2. Dolganiuc Valentin, comentator

3. Mocanu Sergiu, politician

4. Cozer Alex, angajat trustul Jurnal

5. BOGATU Petru, editorialist al ziarului „Jurnal de Chișinău”

6. Negru Nicolae, angajat trustul Jurnal

7. Butnaru Val, jurnalist

8. Vasile Nastase, jurnalist

9. Batereanu Andrei, lider ong

10. Dendiu Doru, jurnalist

11. Nastase Andrei, avocat

12. Cheianu Constantin, jurnalist

13. Albot Nata, director Jurnaltv

14. Dron Ion, avocat

15. Durbală Anatol, actor

16. Gavrilov Pavel, omul PCRM la Jurnal

17. Valentyn, un fricos ce-si ascunde identitatea

18. Afanasiu Sergiu, ziarist, antreprenor

19. Anatol Plugaru, ex-sef SIS, antreprenor

II. Lista analiștilor și comentatorilor platiți de Vladimir Filat
Șeful și coordonatorul listei este ȚĂRANU Anatol, Director al centrului de Cercetări Strategice și Consultanță Politică „Politicon”.

1.BĂRBAROȘIE Arcadie, Director executiv al Institutului de Politici Publice

2. Alexandru Solcan, lector

3. CĂLUGĂREANU Vitalie, Prezentator al talk-show-lui de la TV7

4. CAȘU Igor, Conf.univ.dr, Director al Centrului de studiere a totalitarismului, 
Facultatea de Istorie și Filozofie, USM

5. CERNENCU Mihai, Șef-catedră Relații Internaționale, ULIM

6. CHIRTOACĂ Nicolae, fost ofiter KGB, fost ambasador in SUA pe timpul lui Voronin

7. CIBOTARU Viorel, Director al Institutului European de Studii Politice

8. Andrievski Vitalii, director ava.md

9. GOLEA Anatol, Director general, TV7

10. Nantoi Oazu, expert IPP

11. ȚESLIUC Vladimir, Director al agenției de presă NICA-press

12. Gherasim Arcadie, ziarist Vocea Basarabiei

13. Morari Natalia, ziarist, Europa Libera

14. Tabirta Ion, lector

15. Botan Igor, director ADEPT

16. Croitoru Vasile, comentator

17.Alina Turcanu, ziarul Adevarul

18. Valeriu Vasilica, Info-Prim-Neo

19.Vasile Botnaru, Radio Europa Libera

20.Viorel Mihail

21.Mihai Contiu

22. Ion Berlinski

III.Blogerii lui Filat
Seful diviziei bloggeri este fostul consilier a Premierului Tudor Darie, care mai este si coproprietar al site-lui Unimedia. Special pentru a promova imaginea PLDm si a Premierului Filat a fost creata platforma pentru blogerihttp://voxreport.unimedia.info/, la care au acces sa posteze doar blogerii loiali lui Filat si grupului Viorel /Victor Topa. Darie se ocupa cu recrutarea si cu dirijarea blogerilor, si decide perioada si nivelul de remunerare.

1. Marian Cepoi

2. Dan Caranfil

3. Gabriel Calin

4. Tudor Cojocariu

5. Eugeniu Luchianiuc

6. Nichitus Victor

7. Elena Panus

8. Pasa Valeriu

9. Spinceana Vitalie

10. Ursenco Igor

11. Radu Voda

12. Gavrilita Adrian

13. Roman Cernelea

14. Dumitru Alaiba

15. Fornea Andrei

16. Denis Cenusa

17. Dumitru Ciorici

18. Ion Grosu

19. Vasile Galusca

20. Vlada Ciobanu

21. Gheorghe Costandachi, IDIS Viitorul

22. Victor Ciobanu

23. Lina Griu

24.Viorel Mardare

25. Dragos Galbur
Comentarii

Lasă un răspuns