Doi studenti din echipa de campanie a MAE au fost retinuti abuziv

Miscarea social politica Actiunea Europeana protesteaza fata de retinerea abuziva a doi dintre membrii MAE. Miercuri, 4 martie a.c., Carabinierii i-au retinut pe Andrei Gincu si Nicolae Postovan, studenti la Colegiul de Ecologie, pentru ca distribuiau invitatii la concertul pe care partidul il organizeaza la sfirsitul acestei saptamini in Chisinau. Cei doi tineri au fost retinuti pe strada Sarmisegetuza din Capitala si dusi la Sectorul 2 de Politie Botanica.

MAE va depune plingere la Politie si va face o sesizare la Comisia Electorala Centrala impotriva gravului abuz al organelor de ordine care i-au retinut pe cei doi studenti fara nici un temei legal. Precizam ca Miscarea social politica Actiunea Europeana este inregistrata la Comisia Electorala Centrala pe pozitia numarul 9 a buletinului de vot, ceea ce ii da dreptul de a face campanie electorala.
Consideram ca abuzul carabinierilor nu este intimplator, ci la comanda politica a Guvernarii comuniste, deranjata de campania impotriva coruptiei demarata de MAE.

Mentionam ca Miscarea Actiunea Europeana organizeaza simbata, 7 martie, ora 18.00, in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, un concert de lansare la care vor cânta Voltaj, London, Chocolate, Veronica, Oktavyan si altii. Cei doi studenti ai MAE popularizau pe strazile din Chisinau acest eveniment.

Chisinau, 4 martie 2009

Comentarii

Lasă un răspuns