Echipa nationala a PNL a depus flori la Monumentul lui Stefan cel Mare si Sfint

Astazi, 27 august 2008, de Ziua Independentei, 130 de membri ai echipelor de conducere ale PNL de la centru si din raioane s-au intrunit pe Aleea Clasicilor la ora 10.30, purtind esarfe distinctive PNL si avind in miini flori. Pe la ora 11.00, cind s-au alaturat si delegatiile din unele raioane mai indepartate, toata echipa PNL a mers in coloana si a depus flori la Monumentul lui Stefan cel Mare si Sfint.

Aceasta zi, in anul curent, poarta o semnificatie deosebita. Dupa victoria democratilor in alegerile locale din 2007, a aparut speranta ca pot fi rasturnati pe cale democratica acesti comunisti care incearca sa-l transforme pe cel mai mare roman al tuturor secolelor, votat pentru acest statut de intreg poporul roman, Stefan cel Mare si Sfint, in purtator al ideologiei staliniste a moldovenismului. Noi trebuie sa fim cu totii uniti si alaturi de simbolul nostru national, Stefan cel Mare si Sfint – simbolul renasterii nationale, simbolul unitatii nationale, simbolul aspiratiilor euratlantice al celui de-al doilea stat romanesc, Republica Moldova.

In contextul agravarii relatiilor Vest-Est, al tensiunilor din zona unor conflicte inghetate, al recunoasterii de catre Rusia a unor state autoproclamate, conteaza foarte mult pozitia civica a cetatenilor, a partidelor nationale, care trebuie sa fie gata sa opreasca intentiile de transnistrizare a R.Moldova si de mentinere a statului nostru in sfera de influenta rusa.

In cadrul receptiei oferite de Biroul Permanent central al PNL echipei nationale a PNL, Vitalia Pavlicenco, presedintele formatiunii, deputat, a mentionat ca «Republica Moldova are de parcurs un drum foarte greu pentru a dezvolta Independenta proclamata, in directia pregatirii pentru aderare la comunitatea euratlantica, alaturi si ajutata de Romania, dupa care toti romanii vor decide intr-un viitor asupra realizarii idealului de unitate nationala a Romaniei ».

Anatol Taranu, vicepresedinte al PNL, parlamentar, deputat in primul Parlament, democratic, al R.Moldova, a mentionat ca votarea pe 27 august a Independentei R.Moldova a fost un act de formalizare a vointei partii de natiune romana din R.Moldova, ca si a tuturor celor care au hotarit sa se desprinda de spatiul totalitar sovietic si sa-si faureasca o casuta a lor, in care ei insisi sa-si decida soarta».

Mihai Severovan, consilier municipal Chisinau al PNL, membru al BPC, a subliniat importanta intilnirii echipei PNL de Ziua Independentei, mentionind lucrurile care inca trebuie infaptuite la diferite niveluri de administrare locala, iar alesii locali ai PNL fac fata acestor sarcini si buna coodonare in cadrul partidului va ajuta la rezolvarea multor probleme ale comunitatilor noastre.

SP al PNL

Comentarii

Lasă un răspuns