Igor Burca, din PNL, cel mai in virsta candidat pt Parlament

Igor Burca, cel mai in virsta candidat pe lista PNL pt Parlament, spune ca e un unchi al ministrului justitiei, Sandu Tanase. Este participant la razboiul al doilea mondial din partea Armatei Romane. A vorbit pe 9 Mai 2008, de Ziua Europei, manifestare organizata de PNL in Scuarul Europei, la care au mai fost invitate si au participat AMN, MAE si PLDM.

Este un om extrem de inimos, un roman extraordinar, are o soarta nedreapta si se chinuie de ani sa obtina un sprijin legal din partea Primariei intr-o nedreptate legata de casa sa din Chisinau. A incercat si Mihai Severovan, consilierul municipal PNL, sa obtina o includere in Bugetul municipiului a problemei sale si nu a reusit. Detinem materialele despre romanul Igor Burca si vom completa acest articol. Pentru PNL, candidatura pe lista pt Parlament a dlui Igor Burca, membru al Delegatiei Politice Nationale a PNL, este o onoare. Voim reveni cu istoria familiei sale, plina de demnitate, si cu aspectele interesante legate de provenienta acesteia.

Mai jos – un articol din “Timpul”, caruia ii multumim ca a abordat subiectul si a facut investigatia.

http://www.timpul.md/articol/cel-mai-batran-candidat-la-funcia-de-deputat-are-88-de-ani-16670.html

 
“Cel mai batran candidat la funcția de deputat are 88 de ani”

Cel mai in varsta candidat la functia de deputat in Parlamentul Republicii Moldova la alegerile anticipate din 28 noiembrie are 88 de ani si se gaseste pe lista Partidului National Liberal pe locul 52. Igor Burca este pensionar si locuieste in Chisinau.

Media de varsta pe listele partidelor inscrise in cursa electorala este de 42,2 ani. Cea mai „imbatranita” lista este a Aliantei „Moldova Noastra”, cu o medie de 47,3 ani, iar cea mai „intinerita” – a Partidului Popular Crestin Democrat, unde media de varsta este de 37,8 ani. Printre partidele cu liste „mature” sunt Partidul „Moldova Unita” (46,1 ani), Partidu Umanist ( 46,9 ani) si Partidul Democrat (45,7 ani).

In ceea ce priveste ponderea reprezentantilor capitalei pe liste, campion este Partidul Republican, condus ex-ministrul de externe Andrei Stratan. 70 din cei 101 de candidati inaintati de formatiune sunt din capitala. La polul opus este PPCD, cu doar 25 de reprezentanti din Chisinau din 101 de candidati. Partide care au mai mult de jumatate din candidati din Chisinau sunt: Patriotii Moldovei si Moldova Unita, pe listele carora sunt 68 si, respectiv, 56 de reprezentanti ai capitalei.

Femeile sunt reprezentante cel mai masiv pe listele AMN, PNL si PDM, unde sunt 38, 37 si, respectiv, 24 de doamne. PPCD, PUM si Moldova Unita se pot lauda cu mai putin de 20 de femei pe listele de candidati.

Comentarii

Lasă un răspuns