In R.Moldova se promoveaza „nondiscriminarea femeilor” prin discriminarea femeilor


Comunicat de presa al PNL despre “conferinta internationala” de la 20 noiembrie 2012
 
Astazi, conducerea PNL a aflat, intimplator, despre desfasurarea unei conferinte internationale cu sprijinul Ambasadei Suediei, al Fundatiei Est-Europene si cu participarea unor politiciene, despre discriminarea femeilor in societatea din Republica Moldova.
 
Pe www.publika.md ni se spune ca “evenimentul este organizat cu scopul de a promova egalitatea de gen în sfera publică şi politică, în afaceri şi societate civilă.”
 
Conducerea PNL a constatat, cu stupoare, ca PNL, partid extraparlamentar de opozitie, condus de sase ani de o femeie, fost parlamentar in doua legislaturi, nu a fost invitat la conferinta.
 
Conducerea PNL isi exprima regretul pentru discriminarea – probabil ideologica – la care este supus PNL, partidul care a promovat in toate alegerile principiul egalitatii de gen, incluzind in liste, de sus si pina jos, femei in proportie de 50 la suta si, de asemenea, tineri.
 
Conducerea PNL considera ca partidul a fost discriminat, in acest context, pentru ca promoveaza conceptul Unirii Republicii Moldova cu Romania si pentru ca are o atitudine critica fata de Guvernare, pe care, probabil, o serveste, “cu zel”, o parte din societatea civila de la noi.
 
PNL regreta ca aceasta conferinta este organizata si de institutii straine, care au dat dovada de prea multa incredere, la capitolul discriminare/nediscrimnare, in organizatorii locali.
 
NOTA: Pentru ca nu am gasit informatii mai exacte despre conferinta, ne cerem scuze apriori pentru unele imprecizii.
 
Serviciul de presa al PNL
Comentarii

Lasă un răspuns