Joi, 26 aprilie, a avut loc o masă rotundă a candidaților la Primăria Chișinău

Au participat, la inițiativa/invitașia candidatului Vasile Costiuc, și candidați din partea Partidului Verde Ecologist, PNL și Platforma DA. Cei prezenți și-au exprimat disponibilitatea de a discuta despre abordări comune în cadrul Programului electoral al candidaților la funcția de Primar al capitalei. S-a menționat corect că, dacă nu se identifică până la votare un candidat comun, atunci, în preajma turului doi al alegerilor, ar fi mai încurajator un dialog civilizat acum pentru a-l sprijini pe învingătorul din prima etapă al candidatului de dreapta.

PNL a propus și a insistat pe un proiect comun pentru parlamentarele din toamnă, aceste alegeri locale parțiale fiind un prim-pas spre un atare proiect. Toți cei prezenți au exprimat disponibilitatea entităților lor pentru dialogul ce va continua în perioada următoarea.

Prezenți, unii președinți de entități politice au făcut o scurtă analiză a situației după alegerile din 2014 și a reclamat solidaritatea partidelor, mai ales că doar 12 dintre cele 45, înregistrate la Ministerul Justiției, și-au înaintat candidaturile pentru Chișinău.

SP al PNL

Comentarii

Lasă un răspuns