LA MĂNĂSTIREA de la DURLEȘTI: ÎNCĂ un MONUMENT al DURERII și DEMNITĂȚII NAȚIONALE ROMÂNEȘTI

Astăzi, 5 iulie, am asistat, împreună cu unii colegi din Mișcarea Politică UNIREA, la un eveniment cu totul deosebit. La Mănăstirea de la Durlești a fost inaugurat un Monument înălțat deportaților basarabeni, ctitorit de Familiile Cemârtan-Spânu, sub îndrumarea Părintelui Andrei – un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române, un adevărat luptător, curajos, pentru Reîntregirea neamului.

Dna Margareta Cemârtan, care a fost prezentă la toate acțiunile unioniste din acești ani ale Partidului Național Liberal, ale Consiliului Unirii și ale altor inițiatori, a obținut instalarea acestui monument, de care ar trebui să avem în fiece localitate dincoace de Prut.

Au fost prezenți persoane cunoscute ca militanți pentru cunoașterea adevărului despre durerile poporului român, despre încercările de exterminare a neamului românesc, despre obiectivul Reîntregirii românești. Toți au vorbit cu profunde emoții și au evocat calvarul românului basarabean.

Părintele Andrei, care slujește la Biserica Mănăstirii de la Durlești, pe care îl cunosc de mulți ani ca pe o expresie a demnității naționale, a vorbit emoționant despre necesitatea de a nu se uita prin ce au trecut românii basarabeni, dar și despre cei care i-au apărat în războaiele duse împotriva regimurilor nedrepte, naziste și comuniste, între care doar semnul de egalitate trebuie pus. Fiecare vorbitor a evocat istoria familiei sale, partea a istoriei întregului popor, chemând la unitatea politică și socială, pentru a se opri ofensiva răului dinspre Est și dinspre Întuneric.

S-a menționat importanța obiectivului Unionist, promovat în comun de către entitățile politice de Dreapta din Republica Moldova.

Vitalia PAVLICENCO, membru al BPC al PNL

Comentarii