La ”Replica” – despre un Guvern comun, despre falșii proeuropeni din RM…

Replica
http://www.prime.md/rom/shows/item48/
http://www.hotnews.md/articles/view.hot?id=32345
Trecerea în opoziţie va conduce la dispariţia PLDM. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune „Prime”, transmite IPN.

Preşedinta Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco, a spus că unica şansă la moment a PLDM este de a promova unirea cu România. „Acum un an trei partide care se declarau pro-europene au organizat un miting de amploare în centrul capitalei. La un an vedem că un partid din cele trei nu mai doreşte să participe într-o alianţă care pretinde a fi pro-europeană. A fi pro-european, înseamnă a fi pro-român. Acum avem o situaţie când nu este guvern nici la Bucureşti, nici la Chişinău. Poate că ar trebui de făcut un guvern comun, iar PLDM să contribuie la aceasta. Dar PLDM a fost un partid care a încălzit un clan”, a declarat Pavlicenco.

Expertul Vitali Catană consideră că PLDM şi-ar dori alegeri anticipate. „Cei din PLDM vor un tărăboi politic, care să ducă la alegeri anticipate. Ei speră ca aşa pot să-i aducă înapoi pe cei care au furat miliardul”, a opinat Catană.

Victor Juc, vicedirectorul Institutului de Cercetări Juridice şi Politice al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, susţine că PLDM contribuie la aprofundarea crizei politice. „PLDM nu participă la negocieri pentru că nu are încredere în partidele de coaliţie, care au decapitat partidul. La noi partidele sunt dependente de lider. Acum Republica Moldova se află într-un blocaj politic, iar PLDM nu face altceva decât să amplifice acest blocaj”, a spus Juc.

Jurnalistul Valeriu Reniţă susţine că PLDM are acum două probleme mari. „Prima ţine de finanţarea partidului şi transparenţa acestei finanţări. A doua problemă ţine de calitatea oamenilor de acolo. Nu este exclus că vor urma plecările în masă din PLDM. Iar trecerea în opoziţie a liberal-democraţilor înseamnă a astupa cu pieptul ambrazura”, a opinat Reniţă.

http://www.hotnews.md/articles/view.hot?id=32345

Comentarii

Lasă un răspuns