La Straseni: unirea fortelor politice inspira incredere in victorie

“Daca o tinem asa, ne prapadim, oameni buni!” – este chemarea-indemn, lansata de cei prezenti la conferinta filialei Straseni a PNL fortelor democratice, in scopul unirii eforturilor pentru rasturnarea comunistilor in alegerile de peste citeva luni din R.Moldova. Duminica, delegatii din satele raionului Straseni s-au intrunit la conferinta de dare de seama si alegeri, la care s-au discutat problemele cu care se confrunta populatia R.Moldova, dupa zece ani de guvernare comunisto-pepecedista dezastruoasa. Este extrem de ingrijoratoare starea la care s-a ajuns in societate – cu o multime de oameni plecati peste hotare in cautarea surselor de existenta, care se intorc acum, in special din Rusia, pentru ca se inchid santierele si se lichideaza locurile de munca, urmare a crizei financiare mondiale. Salariile mici, neaparitia unor noi locuri de munca, lipsa de investitii straine si lipsa perspectivei de obtinere a unei surse de existenta acasa, linga familie, coruptia exagerata, care descurajeaza lansarea unor afaceri private, dificultatea obtinerii unor credite in acest scop, neincrederea in justitie, izolarea tot mai evidenta a R.Moldovei si indepartarea de obiectivul de integrare europeana induc indiferenta, deznadejdea, depresia generalizata. Aceasta stare de spirit indeparteaza apropierea, prin reforme, a celui de-al doilea stat romanesc de comunitatea europeana, unde populatia noastra ar putea ajunge prin admiterea statului nostrum urmare a acceptarii mai rapide a ajutorului propus de Romania in toate domeniile ce trebuie transformate dupa standard comunitar.

Conducerea locala si centrala a PNL au vorbit despre programul, atitudinile si actiunile national-liberalilor, despre luarile de pozitie fata de venimentele din jur, fata de faradelegile si matrapazlicurile comunistilor, precum si despre pregatirea pentru alegerile ce se apropie. Participantii la conferinta si-au expus atitudine fata de evolutiile din societate, fata de modul in care guverneaza noile administratii locale, ales in anul 2007.

La conferinta au participat Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, Alexandra Can, vicepresedinte, Alexandru Gorgan, Secretar General, Ecaterina Blanovschi si Olga Pugudin, membre ale Delegatiei Politice Nationale.

Conferinta a avut ca oaspete o delegatie din partea filialei Straseni a Miscarii Actiunea Europeana, condusa de dna Parascovia Stavila, presedinte. Conducerea PNL si reprezentantii conducerilor filialelor de la Straseni ale PNL si MAE au vorbit despre oportunitatea unirii eforturilor acestor doua formatiuni politice, care au decis sa mearga impreuna la alegeri si despre necesitatea continuarii procesului de consolidare a fortelor anticomuniste, pentru a reda speranta si perspectiva euratlantica Republicii Moldova, a carei populatie are vocatie europeana si trebuie sa fie alaturi de Romania in NATO si UE.

Conferinta a audioat raportul de dare de seama prezentat de echipa PNL si a ales in functia de presedinte pe dl Ion Dragutanu, de vicepresedinti – pe Veaceslav Timofti si Lilia Croitoru, de membri ai BPC – pe Ion Josu, Jereghi Tudor, Veronica Cheptine si Gheorghe Anghel.

Serviciul de presa al PNL

Comentarii

Lasă un răspuns