La ultima sedinta din acest an, DPN a PNL a decis pe cine sprijina in alegerile din Romania

 Comunicat de presa

PNL si-a tinut, pe 24 noiembrie, sedinta Delegatiei Politice Nationale, in cadrul careia s-au discutat urmatoarele chestiuni: 1. Raportul BPC privind activitatea dupa sedinta DPN din 16 septembrie. 2. Cu privire la pozitia PNL fata de alegerile parlamentare din Romania. 3. Adoptarea declaratiilor despre implinirea unui an de la Congresul al III-lea, unionist, al PNL, din 3 decembrie 2011, si despre implinirea a doi ani de guvernare pretins necomunista.

In dezbateri au luat cuvintul urmatorii invitati si membri ai DPN: A.Revenco, Gh.Maxian, V.Ciobanu, L.Bolboceanu, M.Cultuclu, M.Morteanu, A.Mocreac, I.Deleu., D. Mahu, M.Severovan, C.Lazar, I.Calmac.

Membrii DPN au dat aprecieri si au facut bilantul activitatii PNL in acest an intens, 2012, au mentionat ca in rindurile PNL se inscriu tot mai multi membri, care cred in obiectivul unionist si care apreciaza efortul partidului pe aceasta directie. Vorbitorii au formulat multe obiectii la adresa guvernantilor, in special, in ceea ce priveste gestionarea relatiilor moldo-romane.

La sedinta au luat cuvintul candidatii Gheorghe Vita, pentru Camera Deputatilor a Parlamentul Romaniei, si Sergiu Boghean, reprezentantul candidatului Cristian David, pentru Senat.

S-au discutat aspecte legate de plecarea membrilor PNL la Alba Iulia pentru 1 Decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei.

SP al PNL
 

In continuare – Raportul de activitate al BPC.

Raportul de activitate al BPC în faţa DPN

Stimaţi membri ai Delegaţiei Politice Naţionale,

Au trecut două luni şi ceva de la ultima şedinţă a DPN, de la 16 septembrie. Având în vedere situaţia noastră, cu acţiuni frecvente, dedicate scopului de reîntregire a neamului românesc, iar, de data aceasta – şi în contextul alegerilor pentru Parlamentul României -, Biroul Permanent Central a decis să convocăm şedinţa ordinară a DPN, care, conform Statutului, trebuie să aibă loc, cel putin, o dată la trei luni.

După 16 septembrie, alte acţiuni ale PNL au fost mobilizarea unioniştilor pentru Marşul Unirii de la Bucureşti, de la 21 octombrie, unde au fost câteva mii de oameni, care au parcurs patru kilometri şi au semnat un Pact pentru Basarabia.

Vreau să vă mulţumesc, din partea BPC, celor care aţi fost la Bucureşti, rezistînd în condiţii mai grele, sperând că cei, care din motive obiective nu au putut merge, o vor face cu prima ocazie.

Le mulţumim tuturor celor care au contribuit financiar la activitatea PNL şi la desfăşurarea acţiunilor noastre de partid.

Acum ne pregătim să mergem la Alba Iulia, ca să încheiem logic acest an de acţiuni de Demnitate Naţională în anul în care s-au împlinit 200 de ani d eocupaţie ruso-sovietică.
De asemenea, în această perioadă, am fost ocupaţi cu probleme de judecată. Am cîştigat dosarul legat de Statutul PNL, astfel, încheind încă o etapă de hărţuire antiromânească prin intermediul PNL.

De asemenea, l-am chemat în judecată pe Victor Şelin, liderul PSD, care se proslăveşte prin ilegalităţi verbale şi agresivitate fizică.

PNL continuă să desfăşoare o activitate intensă în cadrul Consiliului Unirii, chiar dacă acum e mai greu, deoarece e frig, nu avem încălzire la sediu, iar organizare ne revine foarte multă.

Vom adopta astăzi câteva declaraţii, în care ne vom expune poziţia faţă de evenimentele importante pentru noi. Nu voi repeta aici, în raport, ideile exprimate în declaraţii, ci le voi citi la încheierea Raportului, ca să discutăm totul la pachet.

Noi pledăm, în continuare, pentru cooperarea forţelor naţionale, aşa cum am făcut mereu, deşi avem mari dezamăgiri la acest capitol şi nu mă refer la partidele parlamentare.
Atenţia faţă de PNL a sporit, dat fiind că ne menţinem de şase ani pe arena politică, deşi în acest an, ăn special, avându-se în vedere Marşurile Unirii, am fost supuşi diverselor forme de ostracizări, manipulări şi atacuri propagandistice servind unicul scop al Puterii – să nu se admită, în niciun caz, intrarea în Parlament a unui partid neafiliat oligarhilor cu simpatii proKremlin.

Guvernanţii se tem că oamenii pe care i-am scos în stradă pentru Unire pot ieşi oricînd la Apelul nostrum la un marş de protest împotriva guvernanţilor corupţi.
Noi vom rezista în continuare, avem, credem, şansa să coagulăm forţele neangajate oneros în faţa partidelor Puterii, dar asta numai dacă vom fi uniţi noi, după care să negociem şi cu alţii.

Însă, PNL nu va concesiona în primul rind mesajul unionist, de dragul intrării la troaca parlamentară, nici logoul sau sigla. Asta pentru că există un asemenea partid în România, în timp ce alte partide din R.Moldova nu au corespondente politico-ideologice aşa ca PNL.

Vom cauta mijloace să edităm Programul şi Statutul PNL, pe care le avem pe site-ul partidului, avem mai mulţi membri noi ai partidului, acum intrând în faza sistematizării tuturor membrilor, adepţilor şi simpatizanţilor naţional-liberali.

Astăzi vom discuta despre alegerile parlamentare din România. Din motive expuse în Declaraţie, este un haos în privinţa cooperării partidelor din cele două state. Noi sprijinim pe cineva după principiul adeziunii la liberalism şi unionism. În acest sens, propunem să fim alături de Gheorghe Viţă, pe care l-aţi ascultat şi la o şedinţă a DPN, care este unionist, roman, candidează pentru Camera Deputaţilor, luptă pentru românii din Basarabia, le-a apărat drepturile în instanţe din România. El este propus de Partidul Poporului Dan Diaconescu. Sigur, alături de el este Eugen Mihalache, de la acelaşi partid, candidează pentru Senat. Totodată, însă, îl avem, pentru Senat pe Cristian David, de la PNL, care, însă, în cadrul USL, candidează alături de un oarecare Victor Alexeev, de la PSD, însă pentru noi a fi împreună cu PSD nu pare favorabil pentru imaginea PNL.

Noi, PNL, chiar dacă nu avem munţi de bani, aşa ca alţii, în special de la guvernare, avem principii şi demnitate şi oamenii ne-au cunoscut mai bine în acest an, sperăm că, pînă în 2014 nu ne vom eroda imaginea şi vom avea sprijin să intrăm în Parlament.

Vom discuta azi despre toate.

Apoi vom pleca la Alba Iulia. După care eu voi pleca în Germania şi mă întoc peste o perioadă, cînd trece iarna şi cînd ne vom ocupa de extinderea PNL şi a Consiliului Unirii.
Vom pleda şi pentru coagularea forţelor româneşti, dar doar dacă vor îmbrăţişa mesajul unionist, aşa cum a făcut ieri Călin Popescu Tăriceanu şi Cristian David, care au vorbit public despre reîntregire, deşi, anterior, au avut unele reserve că PNL a luat acest mesaj, în care credem sincer. Le-am spus să îl îmbrăţişeze şi PNL din România, pentru că lucrurile evoluează rapid.

Dacă e totul clar, mă opresc aici şi citesc declaraţiile, apoi vă ascultăm opiniile.

Vreau să apreciez staful pentru munca foarte grea din acest an şi tututor membrilor PNL care au avut o activitate intensă şi s-au implicat în acţiunile partidului.

Vă mulţumesc.
Comentarii

Lasă un răspuns