Liderul celui mai mare partid din România vorbește despre o viitoare Unire în 2018

victor_ponta1Este de acum absolut evident că liderii politici responsabili MareaUnireromâni vorbesc de Unire și de eventualitatatea Reîntregirii naționale românești în 2018.

PNL.md este mândru de acest slogan electoral, care a primit și azi, în fața a 70 de mii de români, o confirmare fermă în Mesajul de la Lansarea lui Victor Ponta, prezidențiabilul cu cele mai mari șanse din România.

Dacă Traian Băsescu, în mai multe momente, a spus că nu e Președintele tuturor românilor, așa cum spunea și Vladimir Voronin dincoace de Prut, iată că Victor Ponta vrea să fie Președintele tuturor românilor. Adică și al nostru.Nu ca Băsescu, să vină să ne spună care partid aici, la noi, e românesc și care – nu…

banerȘi alți prezidențiabili au invocat unitatea națională românească, dar nu au menționat în mod expres despre 100 de ani de la Marea Unire, în sensul Reîntregirii în 2018.

NE-AM  BUCURA ȘI AM SALUTA SĂ FACĂ ACEST LUCRU TOATE PARTIDELE de pe ambele maluri ale Prutului, PENTRU CĂ VA FI REZULTATUL EFORTULUI NOSTRU – al PNL și al unioniștilor – DIN ACEȘTI ANI, PENTRU CARE SUNTEM OSTRACIZAȚI, PERSECUTAȚI, MARGINALIZAȚI etc.

Pe enormul ecran de la lansarea candidatului PSD în cursa pentru Președinție, era scrisă MAREA UNIRE.

Și dacă sunt mulți care nu cred în poziția PSD, spunând că are un motiv electoral, răspunsul PNL este că va veni timpul și vom vedea cum își respectă politicienii angajamentele. Ei vor da seama în fața românilor, dar este un fapt că Ponta a repetat acest deziderat și obiectiv politic, în pofida reacției obraznice a Rusiei și a pasului făcut înapoi, pe care mai bine Ponta nu-l făcea, dar pe care l-a anulat azi, prin reluarea sloganului unionist la Lansare. Oricum, românii pot invoca oricând angajamentul de refacere a unității naționale românești și o vor cere Bucureștiului.

Și, în final, PNL are trei întrebări:

Când și Klaus Iohannis va vorbi de Marea Unire din 2018, mai ales că e german și poate invoca exemplul celor două Germanii, mai ales că e Președinte (contestat, adevărat) al PNL.ro, care a făcut, de-a lungul celor aproape 140 de ani, Marile Uniri ale românilor?

Când și Iurie Leancă, ca unul dintre liderii PLDM, își va cere scuze de la PNL pentru poziția unor lideri PLDM (blocatul Filat)  față de marșurile unioniste ale PNL și ale altor unioniști, califidându-i, prostește, ca ”inamici ai integrării europene”? Cum s-a simțit Leancă alături de Ponta la Lansare la București, unde liderul PSD a vorbit despre Marea Unire din 2018, iar PLDM spune de integrarea (imposibilă) a RM în UE în 2019/2020?

Când ne vom lămuri – PSD din România e cu PLDM sau cu PD? Dacă PD.md a semnat un Acord de cooperare cu PSD.md, iar Leancă a lipit de Ponta de vreun an, aceste partide au devenit deja unioniste în R.Moldova sau mai încearcă să spună că sunt proeuropene, rămân prorusești, antiromânești și antiunioniste?

Vitalia PAVLICENCO, președintele PNL din Republica Moldova                                     c

Comentarii

Lasă un răspuns