Lui Chirtoaca nu-i place Mesajul Unirii cu Romania si impiedica publicitatea PNL pe troleibuze

De doua ">saptamini, reprezentanti ai PNL mai cu binisorul, mai cu documente, mai cu scrisori si negocieri de tot felul nu pot obtine autorizarea legala din partea Primariei conduse de falsul liberal Dorin Chirtoaca de a plasa publicitate electorala pe troleibuze.

Argumentele vehiculate sint doua – unul e ca boierul mai mare pe mosia Chisinaului, Chirtoaca, “nu a permis la nimeni asemenea publicitate”. Al doilea e ca “legislatia nu permite publicitate PE troleibuze”. Asta in conditiile cind legislatia permite pe partile exterioare ale troleibuzelor, dar o interzice in interior. Argumentul din subterana este ca PL considera Chisinaul mosie a sa si nu vrea sa ii permita PNL-ului publicitatea pe troleibuze, ca sa nu i se ridice pofta si banosului PLDM, ce va inverzi, intr-o clipa, parcul de troleibuze. PNL nu are de gind sa fie victima luptei pe sub pres dintre PL si PLDM, membri ai “Aliantei beton”.

PNL a consultat Regulamentul CEC si legislatia respectiva in limba romana si rusa – poate ca ultima ii place sau ii e inteleasa mai usor tinarului dictator liberalo-comunist. CEC a dat interpretare clara Regulamentului, insa Chirtoaca, viceprimarul Nistor Grozavu si Morgoci, de la Regia de transport public, ba vor sa semneze, ba nu vor sa semneze si sa permita plasarea publicitatii.

Argumentul adevarat, vehiculat reprezentantului PNL, este ca “mesajul PNL privind Unirea cu Romania va crea probleme”, “va face bucluc in Chisinau”. Cam asa a spus. PNL stie legea, unde se spune ca isi asuma continutul publicitatii, iar PNL nu are nevoie de cenzura politica, electorala si publicitara a intolerantului/ zapacitului primar.

PNL nu este naiv ca sa nu inteleaga si ca Mesajul Unirii cu Romania ii deranjeaza pe falsii democrati din PL-ul, pe care PNL nu l-a atacat, inca, in aceasta campanie electorala, de aceea, probabil ca adevaratul “stapin” al Chisinaului si al intregii Moldavii, Mihai Ghimpu, “marele micul si falsul liberal/ex-reformator – care cind e, cind nu mai e – nici el, nici Basescu unionist”, nu permite ca PNL “sa le prejudicieze” pretinsilor liberali miza electorala.

PNL asteapta raspuns la demersul sau – pozitiv sau negativ. PNL a atacat deja la Comisia Electorala Centrala tergiversarea raspunsului la demersul PNL, insotit de toate autorizarile necesare, la care Chirtoaca nu poate avea pretentii. PNL va ataca in instanta de judecata, stiind ca asta inseamna sa nu mai plaseze, in aceasta campanie electorala, publicitatea, ceea ce exact isi doreste PL. Nu vom ierta acest lucru PL-ului si vom ataca mereu acest partid, demascindu-l ca fals liberal, fals democrat si fals unionist.


PNL va chema in judecata Primaria si pe Chirtoaca, pentru ca incurca resursa administrativa cu interesul pretinsilor liberali.

Conducerea PNL a tot prevenit, prin reprezentantul sau, sa nu se dedea practicilor comuniste, insa liberalii sint mai rai decit comunistii si asta o vom spune in TOATE emisiunile de dezbateri electorale. Cu asta vom incepe interventiile in dezbaterile publice. Cu notificarea incalcarii legii de catre “juristul” cu o falsa Sorbona, unde a fost – precum se stie – la cursuri foarte scurte, Dorin Chirtoaca.

Este extrem de interesant cum nu doresc nici Chirtoaca si nici Morgoci sa faca bani pentru parcul de troleibuze, pentru care tot baga bani publici ca intr-un sac fara fund. Deci, interesul perpetuarii la putere a liberalilor metamorfozati in statalisti, moldovenisti si neunionisti, ii face sa aduca si prejudicii financiare municipiului. Ca sa nu mai spunem ca, de fapt, nici nu e nevoie de autorizarea din partea lui Chirtoaca, in cazul publicitatii PNL. Chirtoaca acum actioneaza mai rau decit comunistii, cei care au atacat spotul unionist al PNL. Si pentru subalternii lui Chirtoaca legea nu e lege, iar lege e indicatia Primarului, chiar daca e ilegala. Pentru ca Morgoci nu permite PNL sa plaseze publicitate “fara o scrisoare de la Chirtoaca”… Oameni de stat, care stau girboviti sub sef, nu sub scutul legii.

Ca sa nu mai spun ca CCCEC l-a sunat pe candidatul PNL Anatol Josan, candidatul pe lista PNL, juniorul ce a facut donatie la partid si vrea sa faca publicitate pe troleibuze, ca sa “controleze” de unde, oare, are baiatul 22 mii lei – mare suma, nu? Pe linga sutele de mii ale partidelor de la guvernare!!!

Pentru noi, PNL, nu e nimic de mirare ce face PL-ul. Stiam aceasta. Ca sint falsti unionisti si falsi adepti ai romanismului – acestea le sint in suflet direct proportional cu segmentul treucii publice de pe ambele maluri de Prut, la care o fi avind acces si mai aspira.

Noi vom lupta si contra lui Chirtoaca, si a lui Ghimpu, care dicteaza, din cite se vede, deciziile Primarului slab si din fire, “slab si la toate ale luia”, stim noi la care, dar incapatinat si care vine la lucru doar cind ii abate, taraganind semnarea actelor noastre. Vom lupta exact asa cum am luptat contra PCRM si a CEC si cum am cistigat dosarul cu spotul unionist din perioada referendumului. Reproducem pentru Chirtoaca, juristul care a ros pantalonii prin Comitetul Helsinki-Moldova, de trista faima, decizia de judecata, prin care se permite sa vorbim de Unirea cu Romania, fara sa ii cerem voie Unchiului si Nepotului, adica Presedintelui Interimar si Primarului neispravit. (Aici repostam fragmentele din Hotarirea de judecata, poate se vor obosi Unghiul cu Nepotul, ambii cu mame romance si parinti, probabil, juristi, ca si ei, sa citeasca…

“Reţinând jurisprudenţa citată a CEDO, instanţa de judecată ajunge la concluzia că în termenii Convenţiei a pleda pentru limitarea sau chiar pierderea suveranităţii statului prin astfel de măsuri precum ar fi aderarea ţării la o uniune de state ca EU, CSI sau prin incorporarea teritoriului Republicii Moldova într-un alt stat cum ar fi România sau refacerea URSS constituie o manifestare a libertăţii de exprimare aflată sub protecţia art. 10 al Convenţiei, atât timp cât autorii unor astfel de idei şi opinii î-şi propun să le realizeze prin mijloace paşnice şi constituţionale. In momentul în care autorii unor astfel de opţiuni politice î-şi propun să le realizeze prin metode violente, anticonstituţionale şi/sau antidemocratice, ei pierd protecţia oferită de art. 10 al Convenţiei.

Deoarece din spotul publicitar al PNL nu reiese că autorii lui intenţionează de să folosească metode ilegale, violente, anticonstituţionale şi antidemocratice pentru atingerea scopului lor – unirea cu România – el reprezintă o manifestare legală a libertăţii de exprimare şi beneficiază atât de protecţia legislaţiei interne a Republicii Moldova cât şi art. 10 al Convenţiei Europene pentru Protecţia Drepturilor Omului şi Libertăţilor Fundamentale.

Prin urmare, interzicerea acestui spot electoral de către Comisia Electorală Centrală constituie o ingerinţă arbitrară şi inadmisibilă în exerciţiul dreptului PNL la libertatea de exprimare.”

Nu mai spunem ca in unele troleibuze, incalcindu-se, aici, legea, se da publicitate video in interior pentru PL si alte partide. Vom fotografia in curind si vom da publicitatii.

Repetam: PNL nu a atacat PL pina acum, considerind ca avem contra cui lupta. Acum ne reconvingem – a cita oara – ca dusmanii Unirii sint, mai ales, pe Dreapta! Iata de ce Ursul nu are coada, iar liberalii compromit liberalismul si dezamagesc oamenii!

Postam toate actele scanate in Dosarul Chirtoaca impotriva Unirii R.Moldova cu Romania.

Serviciul de presa al PNL

Urmatorul comunicat de presa va fi despre abuzurile privind talk-show-urile electorale moldovenesti la televiziunile nelibere din R.Moldova.

PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL

Str. Calea Ieşilor nr.6, Chişinău, Republica Moldova. Tel.: +373 22 211818, fax: +373 22 211677, www.pnl.md, e-mail: contacts@pnl.md, pnl_moldova@yahoo.com, cel.069111682

Nr____din 05 noiembrie 2010

Consiliului Electoral de

Circumscripţie Chişinău

CONTESTAŢIE

Prin prezenta, Partidul Naţional Liberal vă aduce la cunoştinţă că pe data de 28.10.2010, PNL a semnat un contract de acordare a serviciilor de plasare a publicităţii cu ,,Casa Audio,, SRL. Contractul prevede plasarea publicităţii electorale pe părţile laterale ale troleibuzelor.

La data de 30.10.2010 PNL a înaintat un demers către Primăria Mun.Chişinău prin care solicită Primăriei să dea dispoziţiile necesare pentru a permite intrarea în parc şi plasarea publicităţii pe troleibuze, dar din pacate nu avem nici un raspuns din partea primariei.

La data de 01.11.2010 PNL a solicitat de la CEC interpretarea pct.12 din Regulamentul CEC cu privire la afişajele electorale, care prevede că se permite plasarea afişajului electoral pe partea exterioară a unităţii de transport.

Anexă:

1. Copia contractului Nr28/10/2010 dintre PNL şi Casa Audio
2. Copia Demersului PNL către Primărie.
3. Copia interpretării CEC asupra pct.12 din Regulamentul CEC cu privire la afişajele electorale.
4. Copia permisiunii Poliţiei Rutiere

Vitalia Pavlicenco, Preşedintele Partidului Naţional Liberal

Comentarii

Lasă un răspuns