MAE si PNL vor merge impreuna la alegerile din 2009

Miscarea Actiunea Europeana (MAE) si Partidul National Liberal (PNL) au declarat ca vor participa pe o lista comuna la alegerile parlamentare din 2009. Anuntul a fost facut joi 6 noiembrie, intr-o conferinta de presa la Agentia Info-Prim Neo. Membrii celor doua formatiuni spun ca deocamdata nu se stie cum se va numi noul partid si cine va fi presedinte.

MAE si PNL nu exclud posibilitatea ca in componenta noului partid sa fie incluse si alte formatiuni politice. Cele doua parti s-au aratat dispuse sa colaboreze cu Partidul Liberal (PL), Alianta „Moldova Noastra” (AMN) si alte formatiuni de dreapta mai mici. Si cu Partidul Liberal Democrat (PLDM) se poarta negocieri, a declarat presedintele PNL, Vitalia Pavlicenco.

Cele doua formatiuni politice nu au exclus nici posibilitatea sa devina membri ai unui alt partid politic. „Daca negocierile cu alte partide vor conduce la participarea in comun pe o lista a unui partid sau listă nationala, vom lua deciziile care deriva de aici, dar in nici un caz negocierile nu vor fi o piedica pentru ca sa fie neintelegeri si dezamagiri ale electoratului”, a spus Pavlicenco.

Ea a adaugat ca, daca PL si AMN, care au anuntat deja ca vor participa singuri la alegeri, nu vor reveni asupra deciziilor lor, atunci „electoratul va gandi altfel despre acestea”.

Potrivit presedintelui MAE, Anatol Petrencu, „unirea fortelor va spori considerabil sansele ambelor partide in alegerile parlamentare”. Intrebat care crede ca va fi procentajul de voturi pe care il vor acumula in noua formula, Petrencu a spus ca are incredere ca pragul electoral de 6% va fi depasit.

Anatol Petrencu si Vitalia Pavlicenco au exprimat speranta ca decizia lor de a colabora vor determina si alte partide sa se uneasca, „deoarece aceasta este dorinta electoratului, dar si interesul Occidentului”. Membrii celor doua formatiuni cred ca „partidele care doresc sa rastoarne comunismul din RM, si nu doar un castig ingust, vor recurge la colaborari intre ele”.

 
INFO-PRIM NEO
Comentarii

Lasă un răspuns