Mesaj de salut prezentat la Congresul Partidului Poporului din Romania

 Astazi, simbata, isi desfasoara lucrarile in sala Alexandru Ioan Cuza din Casa Poporului, Congresul Partidului Poporului – unicul partid din Romania care are fixat ca obiectiv politic si Unirea Basarabiei cu Romania. La Congres participa si o delegatie din partea PNL din R.Moldova, formata din Ludmila Bolboceanu, presedintele Organizatiei Femeilor National-Liberale, Anatolie Revenco, vicepresedinte al PNL, Vitalia Pavlicenco, presedinte al formatiunii. Iata Mesajul prezentat in fata delegatilor de presedintele PNL din RM.

Mesaj de salut

adresat delegatilor la Congresul Partidului Poporului

Dragi români,
Stimați delegați la Congresul Partidului Poporului Dan Diaconescu,
Dragi invitați,

Noi, Partidul Național Liberal din Republica Moldova, vă mulțumim pentru oportunitatea de a participa la lucrările forului suprem al Partidului Poporului. Suntem prezenți aici ca delegați din partea Biroului Permanent Central, iar unii colegi – și ca delegați din Basarabia la congres.

Ne bucurăm că i-am avut pe reprezentanții partidului dumneavoastră la Congresul formațiunii noastre, la care am fixat obiectivul Unirii celor două state românești. A fost un congres de suflet, deschis, cu mulți delegați și oaspeți, cu multă înălțare sufletească și cu multă speranță. Am avut – prin prezență și mesaje – persoane din partea a patru partide din Basarabia și România. PNL este unicul partid politic din Republica Moldova care pledează deschis prin Statut și prin Program pentru Unirea Basarabiei cu România.

Noi, PNL, suntem convinși că națiunea română se va regăsi într-un singur spațiu nu doar cultural, spiritual, economic, dar și politic. Noi, PNL, suntem gata să colaborăm, în acest sens, cu partidele din România care au fixat aspirația reunificării celor două state românești și care cred sincer în acest imperativ. PNL a făcut, în cinci ani ai săi de existență, în a treia sa formulă politică, o multitudine de acțiuni și a promovat curajos multiple declarații menite să îndrepte șira spinării românilor din Basarabia, apăsați de nedreptăți și de presiuni antiromânești.
Pe ambele maluri ale Prutului, românii sunt nefericiți. Asta e și pentru că nu suntem astăzi împreună. Noi acționăm ca românii să fie într-un gând, vis și năzuință, într-un singur stat!

Orice alegeri sunt oportunități pentru ca cetățenii noștri să facă o opțiune cât mai corectă. E timpul ca cetățenii să fie alături de cei care nu se tem să spună că românii TREBUIE ȘI POT FI ÎMPREUNĂ.

În Basarabia, izolată de Patria-mamă și divizată crunt după atîta amar de vreme, în care s-au făcut tot felul de experimente nefaste asupra băștinașilor, instituțiile statului încă își caută rostul, nu știu cum e democratic să procedeze, întîrzie dramatic în privința asigurării libertății de exprimare și de opțiune. În Parlamentul României, trebuie să ajungă cei mai buni reprezentanți din întreg spațiul românesc, pentru a contribui la reîntregirea neamului nostru. Suntem siguri că Dumnezeu va fi alături de membrii Partidului Poporului, care nu vor uita de frații din Basarabia.

Ne vom salva doar revenind la românism și realizând reîntregirea neamului românesc!

Vă urăm succes și răbdare! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Chișinău-București, 21 ianuarie 2012   
Comentarii

Lasă un răspuns