Mihai Creanga i-a cinstit pe veteranii si vaduvele de razboi din Gotesti-Cantemir

Pe data de 9 mai Mihai Creanga, membru al BPC al PNL, presedintele Filialei PNL-Cantemir, i-a felicitat pe veteranii celui de-al doilea razboi mondial si pe vaduvele de razboi. La ceremonia organizata in satul Gotesti, dl Mihai Creanga a oferit cite o donatie baneasca si a tinut urmatorul discurs:

“Dragii nostri participanti ai razboiului al doilea mondial!

Scumpele noastre vaduve de razboi!

Sint Mihai Creanga, om de afaceri din Gotesti-Cantemir, membru al conducerii Partidului National Liberal.

Istoria pamintului nostru este foarte zbuciumata. Noi, cei care nu sintem indiferenti fata de cele intimplate, ne consideram obligati sa ne facem datoria fata de cei care au luptat si si-au riscat viata in razboaie. Pentru noi, si fascismul, si comunismul sint fenomene ce ne-au distrus vietile, familiile, rudele, neamul. Totusi, am ramas ca un popor intreg, ce si-a proclamat independenta si sintem datori sa-i cinstim pe cei care au vrut ca noi, copiii lor, sa fim liberi si sa avem pace pe pamintul nostru.In numele Partidului National Liberal, al membrilor Biroului Permanent Central Vitalia Pavlicenco, Mihai Creanga, Anatol Revenco, Alexandra Can, Mihai Severovan, Nina Tampiza si altii, vrem sa va aducem astazi, participantilor la razboiul al doilea mondial, recunostinta si plecaciunea noastra sincera, urindu-va sanatate si spunindu-va ca nu va uitam, ca noi va respectam si consideram ziua de 9 Mai ca sfirsit al unui razboi singeros, nedrept, dar care a invins fascismul. Nu sintem nici noi, nici voi vinovati ca, dupa rapunerea fascismului, am suportat decenii grele de comunism. Insa cu totii vrem sa fim liberi, sa ne asumam istoria asa cum este ea, sa ne straduim sa nu mai avem razboaie si sa fim fericiti linga familiile noastre, linga parintii si bunicii nostri, linga copiii si toate rudele si prietenii.

In numele PNL va oferim – participantilor la razboi, in numar de patru veterani, si vaduvelor de razboi, in numar de 8 persoane, cite o donatie in bani. Sa ne fiti sanatosi!”

Comentarii

Lasă un răspuns