MJ hartuieste PNL-ul unionist. Apel catre deputatii PL, PD si Mihai Godea

După ce, cu o întîrziere de trei zile față de prevederea legii, Ministerul Justitiei a trimis un răspuns confuz și batjocoritor președintelui PNL în legătură cu Noua Redacție a Statutului, pe care, practic, nu a înregistrat-o, spunînd că va sesiza Curtea Constituțională în legătură cu art.41(4) din Constituție, iată că au trecut 16 zile de la acel răspuns și MJ nu a sesizat încă CC. Încercările noastre verbale, telefonice, precum și în scris – de a afla care sunt termenele legale, uzuale sau rezonabile, în care trebuie să se încadreze MJ și să facă ce a promis – nu s-au soldat cu succes.

O fi din cauza – așa cum putem judeca după scrisoarea primită de la MJ – 1) a lipsei de argumente temeinice pe care să le așeze un funcționăraș într-o scrisoare către o instituție serioasă precum e CC; 2) o fi că MJ nici nu intenționează să sesizeze CC, că, de fapt, adevăratul scop al MJ e de a HĂRȚUI Partidul Național Liberal și conducerea formațiunii – rămîne să vedem. Noi, deocamdată, credem că la mijloc este HĂRȚUIREA și discriminarea PNL, împiedicarea formațiunii de a-și desfășura activitatea, pentru că actuala conducere este prorusească, șantajabilă și, în plus, supărată pe Pavlicenco, pentru că a criticat mereu PLDM, dar și pe membrii PNL, ”care stau pe lîngă Pavlicenco”.

Cînd, acum trei ani, actualul ministru al justiției, Oleg Efrim, a fost vizat de mine foarte critic într-un articol pe blog, legat de trecutul său și al unui Cazan de la Cancelaria Guvernului, intrați în grupul liberal-democrat după ce au fost în grupul Puterii comuniste sau alături de cei mai ”marcanți” satrapi bolșevici moderni, am știut că ne punem o bombă sub fund, care, iată, răsbunător fiind tovarășul ministru, acum ne-a arătat ”gde raki zimiuit”. Adică se răzbună elementar. Nu ne mirăm. Noi am spus, de la bun început, că liberal-democrații sunt un fel de mascați agrarieni, comuniști, că sunt exponenți ai forțelor politice și oculte rusești, antiromânești. Faptul că Efrim nu vrea să înregistreze Noua Redacție a Statutului PNL, arată că el se răzbună ori din capul lui, fiindu-I lezat amorul propriu cînd i-am spus vorbe critice, ori că așa i-a spus să facă Filat. Domnule Filat, dacă nu e așa, demonstrați-ne.

 
Nu mai spunem de ”grija” pentru a nu-l deranja sau supăra pe Formuzal, care, a doua zi, după Congresul PNL, la sigur sfătuit de liberal-democrați, care au pus la cale scenariul antiPNL, a și ”sesizat” MJ că PNL a adoptat ”modificări anticonstituționale” la Congresul al III-lea. Ce știre a dat presa servită de Ministerul Justiției, puteți urmări imediat mai jos.

Noi prevenim Ministerul Justiției că înțelegem foarte bine ce face și cu ce se ocupă. Nici nu refuză, dar nici nu sesizează Curtea Constituțională. Văd că vom avea în curînd de lucru – să protestăm în fața MJ, pentru început. Apoi, poate, și în fața CC. Vom scrie și Ambasadelor străine și instituțiilor internaționale despre îngrădirea drepturilor cetățenilor RM, membri ai PNL.

Vineri va fi depusă o scrisoare repetată pe adresa MJ, după ce am adresat una legat de termenele legale în care MJ urmează să sesizeze Curtea Constituțională, deși noi considerăm că e vorba de un abuz, de o aberație și o decizie dicriminatorie și chiar de intimidare și șantaj la adresa PNL. Am așteptat 16 zile, ne-am expus și Poziția public (sperăm că nu din motive de supărare MJ nu a depus, pînă acum, sesizarea la CC…). Însă … nimic. Expediem MJ și Poziția aceasta, pe care o vom expedia și altor instituții.

Domnule sau tovarășe ministru,

De cînd există PNL am avut numai probleme cu Puterea comunistă. Înțeleg, veniți de acolo, dar acum sunteți în PLDM. Ani întregi (mai exact – cinci) am fost persecutați și discriminați de PCRM și jumătate din Raportul prezentat de mine la Congresul PNL e despre acest calvar. Dar am sprijinit PL, PLDM și AMN în campania pentru alegerile parlamentare anticipate de la 29 iulie 2009 și nu pentru a ne discrimina în continuare, cînd acum ați venit la putere și continuați abordările și practicile comuniste, prostataliste, dar de fapt, antidemocratice și antiromânești. Ați aruncat la gunoi deciziile instanțelor de judecată prin care noi ne-am cîștigat dosarele cauzate de cîrdășia PCRM+PLDM în Comisia Electorală Centrală, prin care ne-ați interzis spotul unionist. Degeaba cineva de la Minister vroia să ne convingă de faptul că MJ are față umană și nu e organ represiv. Ați redevenit organ represiv imediat cu venirea Dvs. la Minister și ne vom judeca inclusiv cerîndu-vă despăgubiri pentru calvarul, nervii și prejudiciul pe care ni-l cauzați.

ACUM ADRESĂM O RUGĂMINTE DEPUTAȚILOR PL, PD ȘI DEPUTATULUI MIHAI GODEA.
În activitatea mea de om politic, de deputat curajos și de reprezentant al PNL în Parlament, am apărat următoarele partide: PPCD, cînd era persecutat de comuniști, PL, hărțuit cînd a organizat marșul auto cu retragerea trupelor ruse (există interpelările și răspunsurile), PLDM (cînd era persecutat de PPCD și PCRM), din care a făcut parte și Mihai Godea.

PNL a apărat PD și a chemat PL+PLDM să atragă PD într-o coaliție proeuropeană, cînd acest partid oscila între PL+PLDM și PCRM.

PNL face apel către aceste partide și persoane să ceară Ministerului Justiției să înregistreze Noua Redacție, cu prevederea obiectivului Unirii cu România. Nu deveniți complici ai lui Filat.

Pentru PL spunem, în mod special, următoarele: pentru deputații PL această rugăminte a PNL este una specială. Dacă vă credeți democrați și români (nu neapărat unioniști), faceți interpelare și luptați pentru dreptul la libertatea de exprimare, la pluralism politic, mai ales că suntem sub protecția art.10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Dacă nu veți face asta, vom bănui că sunteți complice, împreună cu întreaga guvernare din care faceți parte, la acest abuz și la această discriminare din partea MJ. Să nu va faceți iluzii că veți fi mereu la guvernare și că ați renunțat pe veci la mesajul și obiectivul unionist. Va veni timpul și, dacă azi, nu apărați un alt partid, mai ales românesc și unionist, veți ajunge să regretați acest fapt, Dumnezeu o să vă pedepsească și veți avea probleme cu exact acest lucru cînd veți dori să preluați mesajul și obiectivul unionist. Credeți-mă, cine sapă groapă altuia – direct sau indirect – cade primul în ea. Ridicați-vă de asupra orgoliilor și sentimentelor mărunte.

Este îngrozitor că, în Republica Moldova, se poate înregistra după un congres făcut pe ascuns, fără să audă cineva, un partid cum e cel al lui Viktor Stepaniuk, acum, se pare, aliat al lui Filat, într-un apartament. Este îngrozitor că se poate înregistra un alt partid, pe care noi îl considerăm diversionist, dar aliat și el al lui Filat, cel al lui Formuzal.

Și este la fel de îngrozitor că, în Republica Moldova, parte a CEDO, nu se poate înregistra, sub o guvernare pretins necomunistă, pretins proeuropeană și pretins democrată, un partid românesc, unionist!!!, care și-a desfășurat un congres public, avînd o prezență de circa 500 de invitați și delegați, transmis pe www.privesc.eu și pe Canalul de televiziune Accent TV, cu oaspeți inclusiv reprezentînd partide parlamentare din România.
Ce crede despre aceasta Ambasada României? Sau aceasta se bucură de neînregistrarea unui partid unionist (”să nu fie, carecumva, învinuită de ”ingerință în treburile interne ale statului maldavinesk”?), avînd în frunte un Ambasador care merge semeț la Biserica rusă a lui Vladimirușka? Ce să mai credem cînd unii diplomați români merg la Biserica rusă pentru ca să nu fie considerați, probabil, ”naționaliști”? Poate că Ambasada României, ca Ambasadă a unui stat membru al NATO și UE, va sesiza Guvernul RM să nu aplice discriminarea față de partidele unioniste?

Membrilor și simpatizanților PNL le spunem să nu-și facă griji, pentru că președintele PNL, organele de conducere și de control sunt recunoscute și înregistrate după Congresul partidului, Programul nostru, unionist, în Noua Redacție, este în aplicare,și e publicat pe site-ul www.pnl.md, iar, pînă va intra în vigoare Noua Redacție a Statutului, PNL funcționează în baza vechiului Statut. Dacă, după examinare, CC îi va interpreta clar și ministrului justiției, cum să înțeleagă domnia sa Constituția și va fi obligat să ne înregistreze – asta va fi o situație, adică ne va înregistra și Noua Redacție a Statutului. Dacă va fi o altă decizie a CC, Ministerul Justiției ne va înregistra Statutul, exceptînd fragmentul prevăzînd ”Unirea cu România”, dar asta va fi pînă la o altă decizie, care va fi pronunțată la CEDO. Nu vă lăsați înșelați de diversiunea guvernanților și a șelinilor, formuzalilor, ce vorbesc incorect de neconstituționalitatea PNL. Partidul există și nu a comis nimic absolut nelegal, ca să fie atacat pentru neconstituționalitate. Însă Ministrul Justiției va răspunde pentru prejudiciul adus membrilor PNL.

Publicăm mai jos toate documentele încadrate acestei situații.

Aici, mai sus, avem Scrisoarea Ministrului Justiției, trimis președintelui PNL pe 17 ianuarie 2012. Noi l-am mai publicat o dată.
 
 
Comentarii

Lasă un răspuns