National-liberalii din Anenii Noi sunt constienti de sarcinile pentru perioada urmatoare si cred in

        Duminică, 22 iunie, o zi dramatică pentru omenire și pentru români, legat de începutul războiului al doilea mondial, a avut loc, la Anenii Noi, conferința Organizației teritoriale a PNL. Delegații au comemorat victimele acestei conflagrații, după ce un reprezentant al Mitropoliei Basarabiei a binecuvântat conferința PNL.

Această filială național-liberală a obținut cele mai bune rezultate în alegerile locale din 2011. PNL a avut un consilier raional în persoana intelectualului, profesorul de engleză Petru Lungu, care a trecut în lumea celor drepți acum jumătate de an. Delegații la conferință au păstrat un minut de reculegere în memoria celui care a fost Petru Lungu, cu rădăcini în Bucovina.

Echipa în frunte cu Alexandru David și Gheorghe Timofti, care au preluat răspunderea pentru activitatea OT Anenii Noi, unde PNL a obținut și 2 primari, este una activă, care luptă pentru dreptate în interesul cetățenilor prin procese în judecată, pe care le câștigă, pentru că reprezentanți ai partidelor parlamentare se dedau continuu la abuzuri și infracțiuni. Acest fapt călește echipa.

La fel, echipa de la Anenii Noi este prezentă la toate acțiunile unioniste, participă și la ședințele Consiliului Unirii, pentru că unii național-liberali sunt și activiști în sfera organizațiilor nonguvernamentale, care sunt parte a CU.

Prezenți la conferința teritorială, membri ai conducerii PNL, printre care președintele Vitalia Pavlicenco, a adus o donație de carte transmisă cu mult drag de Sergiu Chircă, luptărorul pentru unificarea românească, profesorul și doctorul habilitat în economie, care explică în cărțile sale unde este locul Basarabiei în trecut și în viitor.

Discuțiile s-au axat pe situația politică, pe imperativele participanților la procesul unionist, pe prioritățile anului electoral 2014, în care politicienii ar trebui să înțeleagă responsabilitatea pentru apărarea orientării europene, Unirea cu românia fiind cea mai scurtă cale de integrare în UE.

Delegații la conferință au ales echipa de conducere a OT PNL din Anenii Noi, care este conștientă de sarcinile ce îi stau în față în anul 2014, legat de alegerile parlamentare, și, de asemenea, în 2015, legat de alegerile locale.

SP al PNL

Comentarii

Lasă un răspuns