National-liberalii sprijina Ungheniul in scoaterea sirmei ghimpate de la Prut

Simbata, 17 mai 2008, Uniunea Jurnalistilor din Moldova, cu sprijinul Consiliului raional Ungheni si al Primariei Ungheni, a organizat, incepind cu ora 11.00, in sala Primariei, dezbateri publice cu tema: „Este oare un stat democratic Republica Moldova cu sirma ghimpata la Prut, intre frati, si cu ingradiri pentru presa independenta?” Aceste dezbateri sint o continuare a seriei de dezbateri publice ce se tin, de mai multe luni, in Scuarul Operei Nationale, in centrul Chisinaului.

Reprezentanti ai Partidului National Liberal participa constant la aceste dezbateri pentru a-si spune punctul de vedere asupra problemelor stringente ale societatii, mai ales in contextul derapajelor comuniste de la normele democratice, al incalcarii sistematice a drepturilor si a libertatilor omului, primul fiind la informarea obiectiva, prevazuta si in Constitutie. Au fost abordate teme privind lipsa de libertate a presei, persecutarea ziaristilor, integrarea euratlantica, reformele si coruptia, starea agriculturii, participarea partidelor la alegerile din 2009.

La Ungheni au fost tratate si aceste subiecte, dar, in special, a fost sprijinita pozitia Consiliului raional Ungheni, care a decis scoaterea sirmei ghimpate de la Prut, decizie pe care nu o accepta guvernarea comunista.

Din partea PNL au fost prezenti la dezbateri, venind de la Chisinau, Vitalia Pavlicenco, presedintele partidului, Alexandra Can, vicepresedinte, Diana Crudu, presedintele OFNL, precum si un grup de tineri din conducerea OTNL – Ion Calmic, Tatiana Griu, Andrei Fluieras, Nicolae Margarint, Ludmila Fiodorova, Cristina Fiodorova, Dumitras Nicoara. Au fost prezenti si membri ai PNL din Ungheni.

In luarile de cuvint dnele Vitalia Pavlicenco si Alexandra Can, dra Diana Crudu au vorbit, cu argumente politice si economice, despre necesitatea inlaturarii oricaror bariere din calea cooperarii dintre cele doua state romanesti si au dezavuat pozitia comunistilor antinationali si antiromani, care vor sa cistige, cu pretul izolarii romanilor din R.Moldova, alegerile din 2009, ca sa mentina statul nostru in sfera de influenta rusa.

Dupa dezbateri, echipa PNL de la Chisinau a avut o intilnire cu activul PNL de la Ungheni.

SP al PNL

Comentarii

Lasă un răspuns