„Nu putem investi in tara, in care regimul ucide oameni!”

Simbata, 23 mai, a avut loc conferinta Filialei Donduseni a PNL

In situatia cind toti oamenii cu asteptari democratice sint deceptionati de rezultatele alegerilor parlamentare, in care, prin frauda, au ramas la putere comunistii, membrii PNL din Donduseni s-au convocat in conferinta raionala. Conform Statutului PNL, in decurs de 12 luni toate Filialele teritoriale ale PNL trebuie sa desfasoare conferintele raionale ce urmeaza congresului al II-lea al PNL, produs la 9 Mai, de Ziua Europei, la Chisinau.

Filiala Donduseni a inceput sa activeze cu putin inainte de alegerile parlamentare si a adunat o echipa buna, decisa sa participe acum la alegeri parlamentare anticipate, in care PNL va depune liste proprii, si, in special, sa se pregateasca temeinic pentru alegerile locale din 2011.

Printre membrii activi ai Filialei, alesi in functia de vicepresedinti ai OT Donduseni, sint persoane care, pina odinioara, nu se implicasera in politica. Atragerea acestor persoane raspudne si dezideratului PNL de a implica in politica oameni indecisi. Fraudarea alegerilor si evenimentele postelectorale, cu scenarii odioase puse la cale si aplicate de putere, i-au facut pe multi oameni sa nu mai ramina la o parte. Cetatenii se implica in politica pentru a scapa de comunism si a edifica o societate democratica, libera.

Partea activa a societatii este revoltata de prestatia Radioteleviziunii nedevenite publice, ce nu permite pluralismul de opinii, fapt care a si dus la victoria nemeritata a comunistilor. La conferinta PNL de la Donduseni a participat un membru avind venerabila virsta de 79 de ani, din Taul, care a declarat ca fara o schimbare, in acest sens, Opozitiei ii va fi foarte greu sa cistige alegerile, captind voturile de la cetatenii ale caror creieri sint spalati de dimineata si pina seara cu declaratii roz la adresa Puterii, ce ucide tineri, si cu declaratii denigratoare la adresa Opozitiei, care doreste deschiderea societatii moldovene spre lumea libera.

La conferinta au fost alesi presedintele, vicepresedintii, secretarul, Biroul Permanent teritorial si Delegatia Politica Teritoriala, ce vor asigura activitatea Filialei Donduseni a PNL. Delegatii la conferinta au subliniat justetea Programului PNL in partea Uniunii Interstatale Romania – Republica Moldova, ce include si acordarea, conform unei modalitati simplificate, a cetatenii romane, fapt despre care PNL a spus, inca incepind cu alegerile locale din 2007, ca e singura cale de a obtine o poarta spre Europa, unde se pot face studii europene, de unde se pot aduce investitii, unde se respecta omul si drepturile lui.

Conducerea partidului, prezenta la Donduseni in persoana presedintelui PNL, Vitalia Pavlicenco, si a Secretarului General-interimar, George Avornic, au analizat momentul politic, au aratat gravitatea situatiei social-economice, referindu-se la deteriorarea grava, de catre regimul comunist, a imaginii R.Moldova, prin teroarea declansata si torturile aplicate cetatenilor moldoveni dornici de libertate. Aceasta a condus la izolarea si mai periculoasa a statului. Potentialii investitori le declara solicitantilor de investitii scurt si clar – «nu putem investi in tara in care regimul ucide oamenii!» Iar lipsa de investitii inseamna lipsa de locuri de munca, lipsa de salarii si pensii, inseamna aprofundarea periculoasa a crizei. Comunistii stau in fata unei dileme cu doua solutii proaste – ori accepta alegeri anticipate si populatia sa decida prin alegeri nefraudate cui ii incredinteaza treburile statului, fiind putin probabil sa le reincredinteze comunistilor, ori sa caute, prin presiuni si santaj, «votul tradarii» din partea Opozitiei, insa prabusirea regimului comunist oricum se va produce, pentru ca se inrautateste, cu un ritm nemaivauzut, situatia social-economica.

Serviciul de presa al PNL

Comentarii

Lasă un răspuns