Pentru Today.md: ”DA încearcă să creeze un nou PLDM”

http://today.md/ro/news/politic/356

Platforma DA are trei misiuni: răsturnarea lui Vlad Plahotniuc, împiedicarea mișcării unioniste și, în consecință, deturnarea cursului european al Republicii Moldova. De această părere este președintele partidului Național Liberal, Vitalia Pavlicenco. Partidul pe care îl conduce Pavlicenco este dezamăgit de activitatea Platformei Civice DA, precum și de excluderea unioniștilor din mișarea civică.

Vitalia PAVLICENCO președintele PNL:

”Ne-au exclus pentru că în spatele acestei platforme stă Vlad Filat cu clanul Lucinschi, care mereu a fost rezidentul Moscovei. A avut în grijă să controleze dreapta naționalistă, românească, acum și unionistă, pentru a nu evolua spre România și spațiul euroatlantic.”

”Scopul platformei DA și a celor care stau în spatele ei este de a-l răsturna pe Vlad Plahotniuc, de a deturna mișcarea unionistă care trebuia să se consolideze după alegerile locale care au fost falsificate și fraudate și deturnarea orientării europene.”

Cât priveste planul platformei DA de a lansa un nou partid politic, Pavlicenco este de părere că asta le va reduce drastic susținătorii.

”Nu cred că ei pot creea un partid politic credibil, cu e identitate și imagine, altceva decât „Jos mafia” sau „Jos corupția”. Doar că oamenii din piață deja se dezamăgesc.”

Totodată, Pavlicenco este de părere că Republica Moldova nu mai are nevoie de noi partide politice, ci de oameni cu caracter.

”Noi avem nevoie de oameni cu caracter, de oameni curați. Oamenii care au un trecut șantajabil, care au un trecut murdar, nu le pot da lecții altor șantajabili”. O eventuală unire cu România, în contextul unui conflict înghețat în Transnistria, ar fi ușurată doar dacă instituțiile europene ar purta un dialog cu Rusia pe această temă.”

”România trebuie să fie avocatul nostru, dar ar fi mai bine ca politicienii noștri cei onești să fie luați de mânuță și să meargă la Bruxelles, la Strasbourg și la Washington, pentru a le explica lor că noi suntem un popor, că trebuie să avem un popor. Mai ales acum, când Europa se cam șubrezește”.

Comentarii

Lasă un răspuns