PNL a fost alaturi de Uniunea Jurnalistilor si Partidul Miscarea Actiunea Europeana

0(1).jpgDuminica, 9 noiembrie 2008, in Scuarul Teatrului de Opera si Balet, a avut loc un miting de protest impotriva proastei guvernari a Republicii Moldova, organizat de catre Uniunea Jurnalistilor din Republica Moldova si PMAE. Partidul Miscarea Actiunea Europeana si Partidul Nationl Liberal s-au intrunit duminica, 9 noiembrie, la ora 10.30, in fata edificiului Uniunii Scriitorilor (intersectia str. 31 August – str. Petru Movila) de unde membrii si simpatizantii celor doua partide s-au deplasat spre Scuarul Operei Nationale, unde manifestarea a inceput la ora 11.00.

01(1).jpgIn Rezolutia mitingului s-a spus ca “aflandu-se in al optulea an de guvernare, Partidul Comunistilor a adus Republica Moldova la o criza profunda social-politica. Majoritatea populatiei este condamnata la subnutritie si saracie totala. PCRM a stopat reformele economice; organele de control si de ancheta intimideaza si hartuiesc oameni de afaceri, lovind greu businessul mic si mijlociu, anihiland initiativa privata. Somajul a atins cote alarmante, iar saracia si deznadejdea au generat exodul masiv al populatiei. Desi guvernarea comunista declara ca bugetul de stat este orientat spre sistemul de ocrotire sociala si a sanatatii, sfera culturii, stiintei, educatiei sunt intr-o stare catastrofala, oamenii de stiinta si cultura, medicii si profesorii, tineretul si pensionarii duc o viata umilitoare.

02(1).jpgRegimul Voronin a lichidat independenta justitiei si autonomia administratiei publice locale, incalca grav principiile statului de drept, drepturile fundamentale si libertatile omului. Puterea comunisto-pepecedista continua sa hartuiasca partidele de opozitie si ii persecuta pe toti cei ce se opun dictaturii. Regimul comunist a subminat toate cuceririle noastre democratice si nationale, distruge sistemul de instruire prin impunerea unor teze staliniste privind istoria, limba si spiritualitatea bastinasilor.

 
 
04(1).jpgActuala guvernare promoveaza o politica externa incompetenta si paguboasa intereselor noastre nationale. In raport cu partenerii occidentali, cu UE si SUA, cu structurile financiare internationale, RM promoveaza o politica duplicitara, iar retorica pro-europena camufleaza de fapt esenta pro-ruseasca a politicii interne si externe a Chisinaului oficial. Partidul Miscarea Actiunea Europeana condamna si respinge cu fermitate politica antinationala, autoritara, incompetenta si retrograda a regimului comunist. Facem apel catre toate fortele politice nationale, proeuropene, catre societatea civila, oameni de buna credinta sa vina impreuna cu noi pentru a protesta contra proastei guvernari.”

SP al PNL

Comentarii

Lasă un răspuns