PNL a inaintat o contestatie la CEC

Pe data de 02.08.2010, Partidul National Liberal a inaintat o contestatie Comisiei Electorale Centrale privind suspiciunea de incalcare a legislatiei electorale de catre participantul la referendum Partidul Umanist din Moldova (PUM). PNL solicita investigarea faptului ca Partidul Umanist din Moldova a plasat panouri de tip Bill-Board (3 x 6m) si  (4 x 10m) cu mesaje prin care promoveaza ideea ca doar PUM si liderul sau sint cei in care se poate avea incredere, in timp ce la CEC formatiunea nu a declarat oarecare cheltuieli in rapoartele financiare. Legislatia prevede ca folosirea intentionata de catre concurentul electoral a unor fonduri financiare si materiale nedeclarate, in cazul constatarii faptelor de catre instanta de judecata, atrage drept consecinta aplicarea anularii inregistrarii.

In Rapoartele Financiare privind veniturile si cheltuielile participantilor la referendumul republican constitutional din 5 septembrie 2010,  prezentate Comisiei Electorale Centrale, Valeriu Pasat  declara ca PUM nu a efectuat actiuni care ar fi implicat cheltuieli financiare. Si nici nu au deschis cont bancar electoral “din motive tehnice”. PNL a cerut CEC sa se precizeze care sunt “motivele tehnice“ ce a impiedicat PUM sa isi deschida contul bancar electoral pentru a transfera banii companiilor publicitare.

Conform informatiei comunicate reprezentantului PNL prin telefon, contestatia Partidului National Liberal va fi examinata de CEC in sedinta sa de la ora 16.00 din 3 septembrie 2009.

Serviciul de presa al PNL

Comentarii

Lasă un răspuns