PNL a obtinut 10 mandate in Parlamentul Virtual

Pe 26 decembrie, la sediul Info-Prim, au fost prezentate, intr-o conferinta de presa, rezultatele alegerilor pentru Parlamentului virtual, proiect realizat de New Media Group.

In perioada 28 noiembrie – 11 decembrie 2008, s-a defasurat proiectul 2009.md, in cadrul caruia s-au propus 223 de candidati, conform unor formulare prestabilite. Timp de aproape doua saptamini, 6000 de vizitatori si-au votat candidatul favorit, printr-o procedura simplificata de vot prin SMS.

Partidul National Liberal a obtinut 10 mandate din cele 101, in reprezentare virtuala obtinind 9,8%, clasindu-se pe locul 4 dupa candidatii neafiliati, candidatii AMN – 11 candidati (10,6%), PLDM – 18 candidati (18,6%). PL a luat 7 candidati (5,9%).

In Parlamentul virtual, printre 101 deputati, se regasesc multe persoane mai putin cunoscute publicului larg, membri ai formatiunilor politice. IIn acelasi timp, unii politicieni “notorii”, inclusiv Vladimir Voronin, Dumitru Braghis, Dumitru Diacov, Zinaida Greceanii s.a. nu au trecut “pragul electoral”.

 

Proiectul 2009.md, dupa cum au anuntat reprezentatii agentiei New Media Group, Tudor Darie si Dumitru Ciorici, este un exercitiu democratic de identificare a deputatilor demni de a fi alesi in viitorul Parlament si o oglinda a preferintelor publiclui online care detin informatii vaste asupra situatiei politice din Republica Moldova. Rezultatele finale ale proiectului au depasit asteptarile organizatorilor.

In discutiile cu mass-media au fost enuntate si cauzle rezultatelor atit de diferite de cele reale si a sondajelor prezentate pina in present, din acestea fiind indicele activitatii partidelor pe internet si o realitate a tendintei in alegerile Parlamentare din 2009.

SP al PNL

Comentarii

Lasă un răspuns