PNL are membri si in Canada

Cerere de inscriere in PNL din Basarabia

Subsemnatul,  Valentin Valeriu N. BOJU, doresc sa devin membru al PNL din Basarabia.

Subsemnatul, sunt nascut in Basarabia, la data de 10 decembrie 1940 (data reala, confirmata prin  certificatului de nastere bisericesc), in Comuna Congaz, raionul Cahul. Data din acte este  18 mai 1940, data la care Basarabia nu fusese inca invadata de okupantul sovietic. 

In prezent, domniciliez (incepand din 7 aprilie 1997) la Montreal, Canada, iar din 1940 si pana la 7 aprilie 1997 am domiciliat in România. Sunt cetatean Român si Canadian. Coordonate in prezent: 

1541 Notre Dame West, app. 11, Montréal (Qc)  H3C 1L2, Canada (adresa valabila numai pana la 30 sept 2011), Telefon: 514-738-7340 ;  basarabeni.canada@gmail.com 

Studii. Liceul Carol (fost N. Balcescu) din Craiova; Facultatea de Matematica-Mecanica a Univ. din Bucuresti (unde am fost respins in primul an, fiin refugiat din Basarabia) si Doctorat in Matematici la Institutul de Matematica al Academiei Române, cu Academician Prof Gh. Vranceanu.

Activitate profesionala: Profesor universitar la Catedra de Matematica a Facultatii de Matematica si Informatica a Univ. din Craiova, curs principal – Geometrie Riemanniana, venit in Canada in 1997, dar figurand pe pozitia mentionata pana in 1999, cand am cerut inchiderea acestei pozitii. Publicatii alese: "The Math Problems Notebook", Springer-Berlin/Birkhäuser-Boston, 2007, ISBN-13:978-0-8176-4546-5, 246 pgs, cu Louis Funar – Grenoble; Pb. De Geom. Variet  Dfrbile – Ed Tehnica, Bucuresti, 1978, 238 pgs, cu M. Popescu.

Profesor universitar SPuISBmA (“Scoala Postuniversitara de Inalte Studii de Biomatematica si Aplicatii” – in franceza: EPUHEBA), pe care am infiintat-o personal, cu aprobarea Ministerului Inv. si Cercetarii, in 1990, si al carei Director/Decan am fost pana la venirea in Canada, 1997), unde am continuat principalele activitati ale SPuISBmA, prin succesorul sau montrealez – MontrealTech, pe care l-am infiintat in 2000 (activat efectiv in 2001; Val Boju – director din 2000 si in prezent), dupa modelul SPuISBmA, MontrealTech unde am obtinut rezultate cunoscute in lume.

Profesor universitar Director de Teze de Doctorat in Biomatematica, in cadrul SPuISBmA [[Medic  STANESCU MIHAIL-RELU. Doctorat susţinut la Universitatea din Craiova, în anul 1997, cu titlul “Mezoarhitectonica structurii lobulare a timusului”, avându-l conducător ştiinţific pe prof. univ. dr. Valentin Boju. Functia Actuala a dr Stanescu: Conf. universitar….]] www.umfcv.ro/stanescu-mihail-relu

Compozitor-Autor de texte musicale-Interpret vocal (membru SOCAN din 1998 si in prezent; SOCAN = – "Société canadienne des auteurs, compositeurs et éditeurs de musique"); voir: http://knol.google.com/k/knol/Search?q=valentin+boju 

Distinctii. Ofiter al Ordinului “Meritul Cultural”, Categoria H “Cercetare stiintifica” (( voir Decretul de decorare precum si pagina Presedintelui Basescu  http://canord.presidency.ro/Ord.M.Cult.H.xls)), inmanat in 2004 la Primaria Montréal, cu mentiunea:   “Presedintele Romaniei

 

Dorind a rasplati meritele Domnului Profesor Valentin Boju, in semn de apreciere a contributiei personale la promovarea si pastrarea credintei crestine, a valorilor stiintei si culturii romanesti in Canada, 

Confera Ordinul “Meritul Cultural” in gradul de Ofiter categoria H “Cercetare stiintifica” [[ conferit pe 18 sept 2004 in Sala de Festivtati a Primariei Montreal, in prezenta unor ministri canadieni, cu certificatul de recomandare al Ambasadorului din 2004 la Ottawa, Prof univ Dr Liviu Maior, fostul nostru patron in România – Ministru al Inv. si Cercetarii ]]

Activitati social-politice

– Am fost in conducerea UMRL (al Dlui Ratiu), apoi in  PNT-CD Dolj si, inainte de plecare, in PNL Dolj.

-Sunt presedinte al “Asociatiei (Comunitatii) Basarabenilor din Quebec”

Cu stima,
Valentin Valeriu BOJU, 3 aprilie 2011
 
Doamnei Vitalia Pavlicenco, Presedinte, PNL din Basarabia      
Pavlicenco Vitalia <vpavlicenco@yahoo.com>

Buna ziua,

Sunt Valentin Boju, nascut in Basarabia la data de 10 decembrie 1940 (data reala, confirmata prin  certificatului de nastere bisericesc) in Comuna Congaz, raionul Cahul. Data din acte este de 18 mai 1940, data la care Basarabia nu fusese inca invadata de okupantul sovietic. Evident, eroarea nu-mi apartine.

In prezent domniciliez (incepand din 7 aprilie 1997) la Montreal, Canada, iar din 1940 si pana la 7 aprilie 1997 am domiciliat in România. Sunt cetatean Român si Canadian.

Doresc sa ma inscriu in PNL din Basarabia si, deoarece nu am reusit sa gasesc un formular tip de inscriere la pagina http://pnl.md/index.php?option=com_content&task=view&id=5&Itemid=67 , obtinuta actionand butonul  “Cerere de aderare la PNL” (din pagina http://pnl.md/ ), anexez ca ATTACHMENT o cerere avand un text conceput de mine.

Va rog sa-mi confirmati data incepand de la care devin membru al PNL din Basarabia, deoarece as dori, cat mai curand posibil, sa initiez, in cadrul CMR (Consiliul Mondial Român), o actiune privind inscrierea ca membru, a celor interesati, in PNL din Basarabia si sa pun CMR o intrebare privind posibilitatea ca partidele interesate sa devina membre ale CMR (ca partide, daca este posibil, sau ca fundatii?) .

Cu stima,
Valentin Boju, Ph.D. 3 aprilie 2011
Comentarii

Lasă un răspuns