PNL felicita PRO TV cu ocazia implinirii a zece ani de activitate in Republica Moldova

PRO TV va implini, in curind, zece ani de activitate in Republica Moldova. Acesti ani au fost exact anii de cind in statul nostru s-a produs deturnarea procesului democratic, ce a culminat cu instaurarea fortelor retrograde la putere. Un deceniu este mult pentru viata unui om, este, insa, mai putin pentru o societate, dar fara un canal de televiziune ce a propagat constant libertatea spre care aspiram, pentru ca nu ne-am redobindit-o inca, acest deceniu putea si sa nu se soldeze cu votul pentru libertate al populatiei in acest an.

Rolul si meritul PRO TV care a rezistat, in pofida dificultatilor, in special cauzate de deficitul de democratie si de lipsa la noi a statului de drept, sint apreciate la justa valoare de catre cetatenii cu gindire libera din Republica Moldova. Acesti cetateni – indiferent de simpatiile lor politice – au aparat PRO TV-ul, cind a fost in pericol, considerindu-l exponent al aspiratiei de dreptate, europenism, pluralism de opinie, exponent al convingerii noastre ca numai libertatea de expresie ne va face o societate civilizata si prospera.

Partidul National Liberal felicita sincer colectivul de angajati ai PRO TV, le ureaza tuturor fermitate profesionala, tarie de caracter, ca ziaristi, care, sintem siguri, vor continua sa promoveze principiul echidistantei in oglindirea evenimentelor, spre buna informare a cetatenilor, indispensabila aspiratiei noastre proeuratlantice.

In ajunul sarbatorilor nationale ale cetatenilor Republicii Moldova – Ziua Independentei si Ziua Limbii noastre cea Romana – PNL spera ca aceasta coincidenta – de implinire a unui deceniu de activitate a PRO TV si de exprimare a unui vot prodemocratie dupa zece ani de guvernare comunista – este una simbolica si va insemna inceputul gindirii libere, fara frica, a societatii moldovenesti. La Multi Ani si succes in continuare, PRO TV !

Partidul National Liberal,
Chisinau, 25 august 2009

Comentarii

Lasă un răspuns