PNL îi felicită pe toți cu ocazia Zilei Naționale a României

La-multi-ani-Romania

Astăzi e 1 Decembrie – Ziua Națională a României. Partidul Național Liberal este mândru că național-liberalii, de-a lungul zbuciumatei istorii a României, au fost cei care au înfăptuit Marile Uniri. Exact pornind de la această glorie a național-liberalilor, PNL adresează tuturor românilor un mesaj de unitate națională – unicul valabil pentru a reface – pe ambele maluri ale Prutului – un spațiu comun românesc – reîntregit spiritual, cultural, social, economic și politic.

PNL constată, cu mult regret, că manipulările proeuropene, dar și antiunioniste din partea partidelor parlamentare corupte și-au făcut efectul și în alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Victoria la limită, cu unele semne de întrebare, în fața forțelor revanșarde proruse, nu e bazată deloc pe o încredere fermă a populației în forțele necomuniste votate, dar este o ultimă speranță de avansare spre un spațiu mai democratic.

Lipsa unui pluralism politic autentic și de idei ține R.Moldova în loc și temerile serioase – privind dezamăgirile ce pot surveni urmare a luptei clanurilor oligarhice recocoțate la Putere prin minciună, bani murdari și pomeni electorale, – sunt îndreptățite.

Partidul Național Liberal le mulțumește tuturor sprijinitorilor săi în acest scrutin, îi cheamă să fie optimiști și să își facă adepți în aspirația de unitate națională pe cei mai demni români și alogeni loiali ideii unioniste, și adresează tuturor cele mai frumoase urări cu ocazia Zilei Naționale a României.

Partidul Național Liberal,

1 decembrie 2014

Comentarii

Lasă un răspuns