PNL indeamna partidele proeuropene sa marcheze impreuna sarbatorile nationale

Anul trecut, dupa ce alegerile locale s-au soldat cu formarea coalitiilor democratice in 21 de raioane, PNL a considerat oportuna si chiar imperativa marcarea in comun, de catre partidele democratice, proeuropene, a importantelor sarbatori ale R.Moldova – Ziua Independentei si „Limba noastra cea Romana”. In acest sens, presedintele PNL, Vitalia Pavlicenco, a propus tuturor presedintilor de partide, exceptindu-i pe comunisti si pe acolitii lor, formarea unui grup de coordonare a festivitatilor colective, comune, pentru a incuraja electoratul democratic in ideea ca fortele necomuniste pot coopera in mesaje pozitive de viitor, angajante pentru efectuarea transformarilor necesare in statul nostru.

Este bine stiut ca PCRM, care nu are nimic in comun cu Independenta proclamata de fortele nationale, care calca in picioare limba romana si ii persecuta pe cei 80 la suta de romani din R.Moldova, nu poate profita la infinit de ipostaza de forta majoritara in Parlament, alegerile locale demonstrind scaderea influentei lor si perspectiva trista de a fi rasturnati prin votul alegatorilor in parlamentarele din anul 2009. Monumentul lui Stefan cel Mare si Sfint, apreciat de toti romanii ca cel mai roman din toate timpurile, nu poate fi pingarit, in continuare, de comunistii care tot incearca sa-l transforme in purtatorul ideologiei staliniste a falsei identitati si limbi „moldovenesti”.

Fortele democratice trebuie sa demonstreze ca sintem noi la noi acasa si ca impostorii nu trebuie sa fie, cel putin, la putere. Mai bine ar fi, in general, ca ei sa dispara de pe arena politica, adica partidele de sorginte comunista sa fie interzise, inca o data, in statul nostru. Iar R.Moldova, eliberata de comunism si de aliatii lor, sa iasa din CSI, sa ceara cu toata forta plecarea imediata si neconditionata a trupelor ruse, sa declare ca vrea sa intre in NATO si in UE, ca vrea ca Romania sa fie avocatul si ajutorul nostru principal in realizarea acestor obiective.

Sint mesajele pe care fortele nationale ar trebui sa le spuna in cadrul manifestarilor comune, prilejuite de Ziua Independentei si de sarbatoarea „Limba noastra cea Romana”, chiar daca antinationalii comunisti schimba, prin lege, si denumirile de sarbatori.

Indemnam, si in acest an, fortele care se considera cu adevarat proeuropene, sa participe impreuna la sarbatorile nationale principale. PNL a reusit partial realizarea acestui obiectiv cind a marcat, pe 9 Mai, Ziua Europei, in Scuarul Operei Nationale, la care au mai participat trei partide democratice. Aceasta realizare trebuie multiplicata continuu.

Apel adoptat in sedinta BPC al PNL din 20 august 2008

SP al PNL

Comentarii

Lasă un răspuns