PNL-istii din Chisinau si-au reales structurile

Joi, 14 aprilie, a avut loc adunarea de dare de seama si alegeri a membrilor PNL din Municipiul Chisinau. Conform Statutului formatiunii, membrii PNL isi aleg/realeg Birourile Permanente Teritoriale ale sectoarelor din capitala, care inainteaza candidati pentru functia de consilier municipal, pentru functia de primari in suburbii si de Primar general al Capitalei. BPT-urile sint reprezentate in structura statutara numita Consiliul de Coordonare al Municipiului Chisinau, care este formata din 9 persoane – presedinte, doi vicepresedinti, un secretar si cinci membri din oficiu, care sint presedintii organizatiilor de sector din Chisinau.

Toate aceste structuri au fost realese. Consiliul de Coordonare a aprobat lista de candidati, care va fi propusa spre aprobare Biroului Permanent Central al PNL. Pentru functia de PrimarGeneral au fost inaintate, statutar, trei persoane.

In cadrul adunarii au fost abordate aspecte legate de activitatea PNL, de sarcinile Organizatiei Municipale Chisinau, de strategia formatiunii in alegerile locale si de tactica ce urmeaza a fi adoptata in campania electorala. O parte din vorbitori au propus ca PNL sa vina, in cadrul dezbaterilor televizate, cu un mesaj pozitiv, mai putine critici la adresa candidatilor AIE-2, cu prezentarea programului de administrare a

Municipiului Chisinau. Alti membri au formulat ideea ca PNL trebuie sa fie pertinent indezabateri, sa ofere alternative ce deosebesc viziunile fomatiunii de cele ale partidelor aflate la guvernare odinioara si in prezent, pentru a arata ca, desi lucrurile se pot schimba mai rapid, aceasta nu se intimpla.


S-a discutat si despre eventuala retragere a candidatului PNL la functia de Primar General, in cazuzl in care formatiunile membre ale coalitiei de guvernamint identifica, pe ultima suta de metri, un singur candidat pentru functia de edil al capitalei. Parerile aici s-au impartit, decizia urmind sa fie luata pe parcurs de catre Consiliul de Coordonare al Organizatiei Municipale Chisinau si de Biroul Permanent Central, impreuna cu staful electoral.


Adeptii retragerii au afirmat ca retragerea – daca se retrag si alti concurenti – ar evita victoria candidatului comunist din primul tur si neintrarea candidatului AIE-2 in turul II. Ceilalti au sustinut necesitatea ca si candidatul PNL sa mearga, in toate conditiile, pina la capat, pentru a prezenta mesajul partidului, pentru a nu descuraja electoratul PNL-ului si pentru a-l fideliza. Alte argumente au fost ca retragerea poate fi in urma unei intelegeri cu alte partide, dorinta din partea acestora ce nu s-a constatat pina in prezent, ca retragerea i-ar descuraja pe candidatii si pe votantii PNL din teritoriu, care privesc spre prestatia si deciziile PNL in capitala. Mai ales ca PNL a cedat anterior, gest neapreciat, aceasta venind in detrimentul formatiunii, pentru ca alte partide nu au farima de comportament fair-play. In plus, un argument in defavoarea retragerii este ca la dezbateri, dupa retragerea candidatului pentru Primar General, nu ar mai putea sa fie prezent si PNL, iar dezbateri pentru candidatii la Consiliul municipal Chisinau nu se organizeaza in aceeasi masura ca pentru candidatii la functia de edil al Chisinaului.

Mai ales, ca prin “mila”, in special, a PL si PLDM, sustinuti de PD, a fost lichidat unicul minut gratuit de publicitate in spatiul media public, de stat, desi platim cu totii ca si contribuabili la Buget. Aceasta decizie este indreptata impotriva PNL, in special,care nu are motive sa ii mai sprijine pe reprezentantii acestor formatiuni ce procedeaza la fel sau si mai rau decit comunistii.

Nota: Nici in acest material, nu mai dam nume ale persoanelor. Am constatat, in ultima vreme, ca transparenta PNL se intoarce impotriva-i. Imediat ce sint facute cunoscute nume, incep presiunile. In teritoriu, reprezentanti ai structurilor de ordine si control “lucreaza” intens la anihilarea eventualilor lor concurenti electorali. Agentii politici, inarmati cu sume enorme care ii motiveaza sa fie impertinenti, isi fac misiunea in a-i atrage, in special pe oamenii de afaceri, de partea “partidului de guvernamint” sau trimit controale demoralizatoare. Doamnelor si domnilor, nimic nu s-a schimbat in RM. Doar culoare de la guvernare – din rosu in verde. Impreuna vor face noul bicolor, al celui de-al doilea stat romanesc transnistrizat.


SP al PNL
Comentarii

Lasă un răspuns