PNL la Cantemir, Cahul si Soroca

Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, deputat in Parlamentul Republicii Moldova, a avut vineri, 23 mai, o serie de intilniri cu alegatorii si cu echipele de conducere ale organizatiilor teritoriale din Cantemir si Cahul, in cadrul carora s-a discutat despre situatia social-economica din R.Moldova, despre perspectivele politice si sarcinile activistilor PNL, care au fost informati asupra untimelor decizii ale BPC al PNL.

Simbata, un grup de membri ai Biroului Permanent Central al PNL si membri ai OTNL au participat la Dezbaterile publice privind lipsa de libertate a presei, desfasurate de Uniunea Jurnalistilor in Piata Libertatii de la Soroca.

In aceeasi zi, Grupul PNL, sosit de la Chisinau, a participat la sedinta Biroului Permanent Teritorial al OT Soroca, condus de consilierul raional Petru Zolotariov, la care s-a discutat despre activitatea desfasurata, despre momentul politic si sarcinile ce stau in fata acestei organizatii a PNL.

In cadrul Dezbaterilor publice la microfonul liber Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, a subliniat ca Opozitia si presa independenta trebuie sa informeze corect populatia despre ce se intimpla in societate, in lipsa unui spatiu public firesc pentru discutii, din caua refuzului partidului de guvernamint de a asigura respectarea legii privind informarea societatii.

De asemenea, sint mai putin clare, in acest context, unele atitudini categorice din zona necomunista in raport cu unele partide democratice, ce nu fac parte din Opozitia colaborationista, ai caror presedinti au ramas verticali si continua sa lupte in Opozitie contra guvernarii, aparind valorile democratice si nationale.

Faptul ca nici partidele, nici presa, nici ONG-urile, inclusiv Forul Democrat al Romanilor din R.Moldova, nu pot moibiliza mai multa lume pentru dezbateri libere, cum s-a intimplat si la Soroca, reclama necesitatea asezarii la masa de negocieri si analiza motivelor acestei situatii – e vorba de dezamagire, dupa ce partide democratice au votat la 4 aprilie un Presedinte communist, e vorba de neincredere in toata clasa politica, in presa si in ONG-uri, e vorba de frica, inclusiv cind doua treimi de raioane nu mai sint conduse de comunisti, e vorba de lehamite sau de un protest in tacere din partea oamenilor adusi la disperare?

Vitalia Pavlicenco a anuntat ca BPC al PNL a adoptat decizia de a adresa un apel de cooperare formatiunilor politice democratice, pentru a nu pierde acest an din cauza guvernanţilor pusi doar pe a cistiga, cu orice pret, alegerile din 2009, precum si pentru a analiza modalitatea de a se merge in alegerile parlamentare viitoare. PNL sprijina pozitia MAE de initiere a unei mese rotunde pentru a discuta aceste probleme. Membri ai conducerii PNL au participat la dezbaterile publice initiate de aceasta miscare pe data de 21 septembrie. Anterior, incercind o cooperare a fortelor liberale, democratice, PNL a initiat Ziua Europei, la care au participat trei formatiuni, actiune ce a reusit dupa incercarea esuata ca toate partidele democratice sa marcheze impreuna, pe 27 si 31 August, in 2007, sarbatorile nationale, ca rezultat al faptului ca, dupa alegerile din 2007, Chisinaul a inceput sa fie condus de o majoritate democratica. «Trebuie sa demonstram ca noi, democratii, nu comunistii, sintem stapini in acest oras si pe acest pamint» – a spus Vitalia Pavlicenco.

Eugen Ples, membru al BPC al OTNL, a spus la microfonul liber ca implicarea tinerilor in politica are la baza dorinta tinerilor de a fi liberi si de a-i convinge pe bunici sa nu mai votreze trecutul, ci sa deschida, prin votul lor, viitorul tinerilor.

Echipa PNL a vizitat la Soroca citeva obiective istorice si turistice – Cetatea Soroca, Manastirea de la Cosauti si Muzeul satului Cosauti – care au lasat o impresie puternica asupra tinerilor aflati pentru prima oara pe pamintul sorocean.

SP al PNL

Comentarii

Lasă un răspuns