PNL mulțumește membrilor și simpatizanților pentru implicare în alegeri, condamnă fraudarea acestora și îndeamnă la un vot conștient și responsabil

_DSC0128D E C L A R A Ț I E

PNL a participat a treia oară în alegerile locale generale, cu vaga speranță a unei desfășurări cât de cât corecte și a unor condiții adecvate exprimării libere a opțiunii politice, după alegerile parlamentare furate de guvernanți anul trecut.

Se constată, cu o profundă dezamăgire, că activismul civic după Marea Înșelăciune de la 30 noiembrie, manifestat prin proteste de masă, la care e prezent și PNL, alături de segmente curajoase ale societății, nemulțumite de deturnarea demersului european și negarea obiectivului Unirii cu România, nu au făcut decât să îi înverșuneze pe liderii clanurilor politice criminale să obțină, prin fraudă electorală, imaginea publică a sprijinului, în continuare, al populației, deoarece ”nu ar exista, o alternativă politică”.

Din păcate, disperarea și neîncrederea populației s-au soldat cu voturi pentru partide prorusești, antieuropene, ceea ce echivalează – după venirea unui exponent al acestor forțe și la conducerea autonomiei găgăuze – cu expansiunea geostrategică imperială a Rusiei, care se opune aderării celui de-al doilea stat românesc la spațiul euroatlantic.

Această opțiune, cauzată de depresia societății, va împiedica europenizarea instituțiilor statului, va îndepărta perspectiva occidentală  – prin refacerea unității naționale românești ori prin speranța, irealizabilă, de aderare la UE.

Desfășurarea campaniilor electorale după 2010, de când s-au instalat instituțional la Putere partidele din actuala majoritate minoritară, nu se deosebesc de cele din perioada comunistă decât printr-o fraudare și mai puternică. Ceea ce părea de neconceput, raportat la o clasă politică ce se pretinde cu aspirații proeuropene, dar care, de fapt, urmărește doar înavuțirea prin corupție și abuzuri decizionale.

Astfel, pornind de  la nomenclatorul abuzurilor și trucurilor electorale, PNL declară alegerile locale grav fraudate. Victoria Stângii, cauzată de modul de guvernare fraudulos și corupt al cercurilor decizionale, este o catastrofă pentru Republica Moldova, aflată în prag de colaps financiar și social. Situația va alunga și mai multă lume peste hotare, deoarece lipsa reformelor, corupția generalizată, lipsa unui scut de securitate în actuala conjunctură de război în zonă resping investitorii și îi privează pe cetățenii de șansa unor noi locuri de muncă.

Majoritatea funcțiilor de aleși locali au fost câștigate de persoane cu gândul la modelele de corupție din vârfurile Puterii și la împletirea intereselor meschine din zone cu cele de la centru. Chiar și institutul contestărilor electorale s-a demonetizat, iar nomenclatorul abuzurilor din partea Consiliilor electorale este unul inimaginabil, inventat de staf-urile partidelor cu pârghii de influență.

PNL le mulțumește tuturor membrilor și simpatizanților național-liberali pentru mobilizare în alegeri, pentru contribuția financiară după principiul ”Prin noi înșine” și cheamă la consolidarea structurilor PNL în teritoriu.

PNL a avut sloganul ”Noi suntem ALTFEL – cinstiți și curajoși!” și consideră că administrația locală are nevoie de exact asemenea persoane în serviciul cetățeanului – interes și obiectiv ce nu au nimic în comun cu interesele partidelor parlamentare corupte, care au furat și alegerile din 14 iunie 2015.

PNL, fidel poziției sale de combinare a mesajului anticorupție cu mesajul unionist îi îndeamnă pe membrii și simpatizanții săi, pentru turul doi în toate localitățile din republică, dacă decid să participe, să dea un vot conștient și responsabil, dar să procedeze ferm și să nu voteze hoții, corupții, antiromânii și antiunioniștii. Hoții trebuie să stea la pușcărie, nu să candideze și să promoveze populismul – așa cum se întâmplă continuu din 2007-2009.

Partidul Național Liberal,

Chișinău, 17 iunie 2015

Comentarii

Lasă un răspuns