„PNL rămâne cu obiectivul unionist – singurul ce ne poate schimba viața în bine” – Declarația Partidului Național Liberal în legătură cu alegerile din 30 noiembrie 2014

S-a mai încheiat un scrutin pentru Legislativul de la Chișinău – un stat ce se bălăcește într-o corupție generalizată, însoțită de intoleranța față de pluralismul politic și de opinie, de o atitudine dușmănoasă față de concurenții electorali.

Capii grupărilor mafiote, oficializate la Putere prin votul oamenilor premeditat neinformați, au analizat bine modul de organizare a procesului de votare de către comuniști. Apoi l-au preluat și l-au ”perfecționat”, încât să nu existe ”nemulțumiți”, mai ales că intuim înțelegeri privind guvernarea între partidele milionare, oligarhice, pe de o parte, și cele ale bolșevicilor, pe de altă parte. Rezultatul Stângii proruse este foarte trist pentru electoratul democratic și sperăm că aceasta nu va nimeri la guvernare. Totodată, PNL consideră că rezultatul obținut de socialiști și comuniști în alegeri, foarte trist pentru noi, românii, revine în mare parte în responsabilitatea guvernanților de ieri și de azi.

PNL a făcut o campanie electorală, practic, fără bani. A fost un test sub aspectul dacă există oameni ce își pot asuma un vot liber, românesc, fără frica în fața intimidărilor și a persecutărilor. Gravitatea sărăciei și declinul moral urmare a transformării, de către liderii postcomuniști fără scrupule, a politicii în business îi aduc pe oameni la condiția să cerșească până și 5 sau 10 lei pentru un vot. S-a adăugat presiunea bugetarilor contra nebugetarilor, primii puși dur să scoată apă, alias voturi, și din piatră seacă.

PNL mulțumește tuturor ostașilor național-liberali din teritoriu, care și-au făcut datoria civică și au muncit pentru partidul lor în condiții de voluntariat sau de sprijin personal, care au și ținut piept și au rezistat psihologic avalanșei de materiale și logisticii vizibile de milioane, cheltuite de partidele parlamentare corupte.

Regretăm deturnarea voturilor partidelor extraparlamentare, pe care le găsim acum ”rătăcite” – în scopul ”nobil” de a se crea o majoritate proEuropa, care, de fapt, vinde al doilea stat românesc pe bucăți Rusiei. Nu era oare într-un spirit cu adevărat național ca toate forțele preuropene să fie coagulate într-un Bloc proeuroatlantic, fără a se recurge la tertipuri electorale comuniste?

Avem o societate civilă încă în stare incipientă, instituții de stat controlate politic, pentru că, în caz contrar, s-ar fi cercetat la bani mărunți milioanele furate și cheltuite acum în campania electorală cu nemiluita, pentru a cumpăra voturile în scopul de a fura miliarde în continuare la Putere.

Apreciem poziția ex-premierului Mircea Druc, cel care, la TVR 1,a dat replică unor pretinși analiști de curte, că, dacă cetățenii au fost forțați să voteze de frica pierderii vectorului european – de ce nu s-a îndemnat la un vot pentru un partid unionist cu o șansă posibil cumulată – cum e PNL – când Unirea e unica soluție, ca reacție la dezamăgirea generată de guvernanți? Pentru că cei ce se vor creditați cu încrederea că vor promova cursul european – spune Mircea Druc – nu-și vor schimba comportamentul, vor continua să nu se ocupe de problemele esențiale, importante, de proiecte de anvergură ori de Unire.

PNL mulțumește tuturor votanților săi din 2014, care au votat și în 2010, pe care național-liberalii cred că i-a dezamăgit în patru ani.

PNL mulțumește votanților care au optat pentru prima oară în favoarea unui partid unionist, aflat la început de fidelizare a electoratului național-liberal – speranța de succes major în alegerile viitoare.

PNL rămâne partidul unionist ferm, care nu se va abate de la drumul său și care e sigur că o altă cale nu există pentru al doilea stat românesc, iar rezultatul de la 30 noiembrie, neacceptat de PNL, este cauzat de influențele nefaste exercitate de partidele parlamentare corupte privind pretenția ”că e nevoie de un sacrificiu” pentru ele, în defavoarea partidelor românești, știindu-se că nimic nu se va schimba cu aceste clanuri oligarhice la Putere.

Chișinău, 1 Decembrie 2014

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns