PNL se consolideaza: conferinte raionale la Ocnita si Floresti

d(1).jpgOamenii adera la PNL pentru atasamentul ferm la valorile nationale

Pe 27 septembrie a avut loc, la Ocnita, conferinta PNL, cu participarea reprezentantilor din mai multe localitati. In cadrul conferintei a fost prezentat un raport despre activitatea desfasurata de Biroul Permanent al Delegatiei Politice raionale a formatiunii, despre problemele abordate cel mai frecvent de membrii si nemembrii de partid. Reprezentantii organizatiilor de baza ale PNL din Ocnita au relevat starea de lucruri proasta in care se afla majoritatea populatiei, dezamagite de lipsa progreselor in societate, de plecarea masiva a cetatenilor peste hotare, de depopularea satelor, in care ramin doar batrini si copii. Un caz elocvent este chiar satul Lencauti, in care, dupa o luna de la inceputul anului scolar, directorul Ion Valeanu al scolii din Lencauti ii anunta pe parintii elevilor ca, din lipsa numarului necesar de copii, se desfiinteaza clasa a X-a, fapt cerut si de seful Directiei raionale de invatamint Nicolae Blindu. Cei 9 copii, ai caror parinti nu au fost informati pina la 1 septembrie, sint nevoiti sa caute o clasa in plin an scolar, existind problema transportului, in timp ce, sustin parintii, la o institutie de invatamint similara, din orasul Otaci, clasa se mentine cu numai 10 elevi, desi sint inregistrati oficial 15. Delegatii la conferinta au mentionat alte probleme stringente din localitati, cum ar fi lipsa de asigurare a ordinii publice, lipsa de justitie in raion, comportamentul arbitrar al administratiei publice raionale si locale.

Presedintele ales al OT Ocnita, Nicolae Perjovshi, a subliniat starea de deceptie a cetatenilor care nu dispun de informatii si ramin indecisi in ajunul campaniei electorale parlamentare. Practic, in raionul Ocnita, nu exista canale alternative de radio si televiziune, populatia este prelucrata propagandistic in spiritul perioadei sovietice, prin informatii doar despre cei aflati la Putere care – prin actiunile si scopurile lor – nu au nimic in comun cu aspiratiile de integrare europeana, vehiculate in mass media aservita. Votul din 4 aprilie al unor democrati pentru Vladimir Voronin, persecutarea, de catre structurile de reprimare ale regimului communist, a cetatenilor care adera la partide necomuniste, lipsa de informatii obiective creeaza o atmosfera in care procesul electoral ramine a fi compromis, asa cum a fost in toti anii guvernarii comuniste.

Duminica, 28 septembrie, a avut loc si conferinta de constituire a Organizatiei Teritoriale Floresti a PNL. In functia de presedinte a fost ales Dumitru Colta. La conferinta au participat un grup numeros de fosti membri ai OT Floresti a PSD, care au aderat la PNL. In Declaratia facuta la conferinta s-a explicat drept motiv al parasirii PSD devierea programatica a acestei formatiuni de la valorile nationale, culminate cu un sir de actiuni de colaborare fatisa cu PCRM in organele administratiei publice locale, in primul rind in Consiliul Municipal Chisinau, actul de la 6 iunie 2008 fiind expresia majora a acestei cirdasii… In aceeasi declaratie, s-a mentionat ca aderarea la PNL a avut loc datorita faptului ca acest partid are o pozitie anticomunista intransigenta, apara si promoveaza ferm valorile nationale, fapt ce se manifesta plenar in conceptul Uniunii Interstatale Romania-Republica Moldova.

SP al PNL

Comentarii

Lasă un răspuns