PNL se pregătește de congres într-o situație politică tensionată

IMG_5535Situația social-economică și politică este dificilă, este IMG_5512explozivă. O mare vină pentru aceasta o au credulii în Puterea care a deturnat continuu din 2009 mersul politic proeuropean al romanilor și al alogenilor din stânga Prutului, intelectualii care i-au tot îndemnat pe oameni să voteze greșit – pentru hoți și oligarhi. După care, deși acești intelectuali au tot greșit, tot ei ne dau în continuare lecții de opțiune politică, ne dau sfaturi și ne învață minte…

Este criminal faptul că cele întâmplate în Republica Moldova s-a făcut continuu sub lozinci de integrare europeană. În toți acești ani am spus că cei veniți după 2009 nu sunt așa cum se prezintă oamenilor. Încă din 2009 membrii PNL, care au afirmat continuu aceasta, au fost criticați, blamați, calificați drept ”detractori ai pretinsului curs european”.

Ca, după șase ani, tot greșind și greșind, tot lăsându-se manipulați, acum cetățenii să vadă că noi am avut IMG_5531dreptate. Și pentru că am priceput acest lucru încă de prin 2008-2009, am adoptat, în Delegația Politică Națională a PNL din 16 aprilie 2010, mesajul unionist ca obiectiv politic al PNL, după care Congresul al III-lea al PNL a adoptat un Statut cu acest obiectiv în 3 decembrie 2011.

Și astăzi, când au loc proteste antiguvernare – iar PNL s-a tot declarat din 2009 până în prezent în opoziție față de Puterea antiromânească – noi, național-liberalii, declarăm că NU EXISTĂ ALTĂ CALE PENTRU A SALVA POPULAȚIA DIN AL DOILEA STAT ROMÂNESC decât UNIREA cu ROMÂNIA, decât REÎNTREGIREA neamului românesc, devenind imediat parte a UE și obținând, la fel imediat, umbrela de securitate NATO. Este sloganul și mesajul politic al PNL.md.

Din păcate, populația protestatară este încă împiedicată de conectații la Putere, care dirijează protestele, să conștientizeze acest adevăr imperativ și, de aceea, masa de oameni nemulțumiți rămâne manipulată.

PNL este în proces de pregătire pentru Congresul al IV-lea al partidului. Se desfășoară conferințe în unitățile teritorial-administrative, unde se reconstituie echipele teritoriale național-liberale, ca și ședințe ale Delegațiilor Politice Teritoriale ale OT ale PNL, care, conform Statutului, își aleg delegații.

În toate OT ale PNL vor avea loc, după congres, conferințe teritoriale în decurs de un an.

În săptămânile care au trecut au avut loc mai multe întruniri statutare ale PNL în unele raioane și la Chișinău, la care vin membri de calitate ai partidului, care înțeleg foarte corect esența momentului politic.

Vitalia PAVLICENCO

IMG_5569 IMG_5572 IMG_5576 IMG_5628 IMG_5633 IMG_5636 IMG_5637 IMG_5638 IMG_5639 IMG_5645 IMG_5646 IMG_5482 IMG_5481 IMG_5480

Comentarii

Lasă un răspuns