PNL va felicita cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei

Partidul National Liberal ii felicita pe toti cetatenii celui de-al doilea stat romanesc – Republica Moldova – cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei
 
In aceasta zi s-au adunat mai multe evenimente. Este Ziua Nationala a Romaniei si incheierea campaniei electorale pentru Parlamentul Romaniei, desfasurate in cele doua state romanesti.

Fiind conectat la evolutiile politice din Romania, PNL din R.Moldova isi exprima bucuria pentru victoria obtinuta in alegerile paramentare din Romania de catre fortele liberale – PD-L si PNL. Acest lucru ar putea conduce la formarea unui Guvern cit mai stabil si eficient, ceea ce ar contribui la imbunatatirea si pragmatizarea politicilor fata de romanii din R.Moldova. PNL din Moldova, care s-a implicat total in alegerile pentru Parlamentul Romaniei, prin sustinerea candidatilor PNL-Romania la functiile de deputat si senator, exprima felicitari Partidului National Liberal din Romania si isi exprima convingerea ca participarea acestei formatiuni in structurile de stat ale Romaniei va fi benefica si pentru romanii din R.Moldova. PNL din R.Moldova adduce multumiri tuturor cetatenilor romani de aici pentru sprijinul si votul acordate in aceasta campanie electorala.

Asteptam cu totii rezultatele definitive ale alegerilor pentru Parlamentul Romaniei. Speram ca primul-pas, facut in acest an, prin desemnarea si a unor candidati care sa-i reprezinte, in mod direct, si pe cetatenii cu drept de vot, si nu numai, ai R.Moldova, este inceputul etapei de omogenizare a clasei politice din cele doua state romanesti, mai ales ca s-a produs cu o zi inainte de Sarbatoarea Nationala a Romaniei, cind a avut loc Marea Unire a Romanilor.PNL este convins ca Romania, ca membru al NATO si UE, va reusi sa-i convinga pe partenerii occidentali ca romanii si alogenii din R.Moldova au o singura cale – spre comunitatea euratlantica, unde se vor regasi cu romanii din Romania. Acest fapt se va putea produce cu mult mai repede daca fortele democratice, nationale, proeuropene vor cistiga apropiatele alegeri parlamentare din R.Moldova si vor exprima dezideratul de apropiere rapida de Romania, de valorificare a disponibilitatii Romaniei de a ajuta R.Moldova sa aleaga cea mai buna cale pentru a fi impreuna, intr-un spatiu unic politic, economic, social, spiritual, cultural, de a fi impreuna in spatiul civilizatiei euratlantice. In caz contrar, R.Moldova, prin influenta nefasta continua din partea cercurilor imperiale rusesti, va ramine abandonata, cazuta din istorie si geografie, orfanul razboiului rece si orfanul Europei.

Felicitari tuturor romanilor cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, sa rememoram istoria glorioasa a natiunii romane si aspiratiile continue de reintregire a neamului romanesc! Libertatea si unitatea sint aproape, sa le dobindim impreuna!

Biroul Permanent Central al PNL

Chisinau, 2008

Comentarii

Lasă un răspuns