Premiul pentru Democracie „Ion Ratiu” 2008 a ajuns in Transnistria

175Cercavschi.jpg Eleonora Cercavschi, membru al Biroului Permanent Central al Partidului National Liberal si directoarea Liceului „Stefan cel Mare si Sfint” din or.Grigoriopol, cu sediul la Dorotcaia, raionul Dubasari, fostul judet Chisinau, a fost desemnata ca laureata a Premiului pentru Democratie „Ion Ratiu-2008”. Doamna Cercavschi va trebui sa mearga pe 4 decembrie curent la Washington, SUA, pentru a-si ridica premiul oferit de Centrul International „Woodrow Wilson” , de Centrul pentru Democratie „Ion Ratiu” si de Fundatia de caritate „Ratiu”, pentru cariera dedicata apararii drepturilor copiilor la studii de calitate si promovarea valorilor democratice.

Anul acesta se implinesc sapte ani de cind copiii si profesorii de la Liceul teoretic din Grigoriopol se deplaseaza cite 34 de km pe zi pentru a avea posibilitatea sa studieze in limba romina „Am plins de bucurie cind am deschis cutia postala. Am primit acest premiu datorita elevilor, colectivului de profesori care au avut incredere si m-au sustinut in acesti sapte ani. Sunt recunoscatoare celor care au fost cu ochii pe noi de la distanta si au urmarit evolutia evenimentelor”, a declarat directoarea.

Spre deosebire de colegii si prietenii din Transnistria care i-au impartasit bucuria, autoritatile de pe malul drept al Nistrului n-au comentat nicicum evenimentul. Mai mult, ieri, autoritatile raionului Dubasari au sarbatorit Ziua Profesorului, dar printre cadrele didactice mentionate cu diplome nu s-au regasit cei de la Liceul „Stefan cel Mare si Sfint” din Grigoriopol. „Inca o data m-am convins ca la noi se actioneaza doar la comanda cuiva. Or, noi nu le convenim autoritatilor din simplul motiv ca am actionat in judecata Guvernul R. Moldova si pe cel al Federatiei Ruse la CEDO”, crede Eleonora Cercavschi.
Centrul pentru Democratie „Ion Ratiu” este o organizatie non-profit din Romania, care are misiunea de a promova valorile si comportamentele asociate democratiei. Fundatia „Ratiu” a fost infintata la Londra in 1979 de catre Ion si Elizabeth Ratiu. Aceasta are misiunea de a promova si a sustine proiecte care vizeaza studierea culturii si a istoriei poporului roman.
 
PARTIDUL NATIONAL LIBERAL ADRESEAZA TUTUROR PEDAGOGILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA FELICITARI CU OCAZIA SARBATORII PROFESIONALE.

STATUL NOSTRU SE VA SCHIMBA IREVERSIBILSI PRIN SACRIFICIUL DUMNEAVOASTRA, CARE ATI FOST ACTIVI IN MOMENTELE DE IMPORTANTA ISTORICA,
VOI, CEI CARE RAMINETI INTELECTUALII DE MARCA AI SOCIETATII ROMANESTI DIN BASARABIA.

DUMNEAVOASTRA SINTETI CEI CARE FORMATI NOUA GENERATIE DE ROMANI,
CARE VOR CONTRIBUI LA REALIZAREA
ASPIRATIILOR NOASTRE EUROPENE SI NATIONALE.

SA REZISTAM IMPREUNA PINA LA REALIZAREA IDEALULUI DE
UNITATE NATIONALA ROMANEASCA!

Biroul Permanent Central al PNL
Chisinau, 3 octombrie 2008
SP al PNL.

Comentarii

Lasă un răspuns