Președintele PNL la Realitatea TV.md despre momentul politic și vizita lui Traian Băsescu

Basarabenii noștri amărâți și înșelați privesc optimist la orice gest al celor de peste Prut. Neavând televiziuni românești cu rating aici, ei nu cunosc realitățile, cu iz penal, postBăsescu, și rămân manipulabili. Basarabenii încă nu știu ce mafii au înflorit în ultimii zece ani în România, cât Președinte Băsescu a tot făurit ”statul SĂU de drept”.

Basarabenii sunt și iertători. În 2005, Băsescu i-a îndemnat pe ortacii săi politici frontiști de aici să îl voteze pe Voronin Președinte, de care am scăpat pe 7 aprilie 2009, după o revoluție a tinerilor, Voronin care l-a expulzat pe Ambasadorul României.

Apoi Băsescu a spus că va rezolva cu Voronin problema cetățeniei române și a blocat-o pe doi ani. Se uită și dezbinarea, și favoritismul promovate aici de Băsescu – el niciodată nu a încurajat, ba a descurajat, o coagulare a forțelor politice și a societății civile proromânești în fața coloanei a cincea ruse. Guvernul Boc nu a dorit să anuleze cele 500 euro, pentru a trece basarabenii frontiera, iar taxele de stat pentru actele ce cetățenie sunt foarte mari.

Dar asta e tot mai înțeles, apărând conexiunile, cu nuanțe prorusești, între fiul lui Lucinschi, Aiatolahul centrismului antiromânesc, și ginerele lui Băsescu. Acum e clar că se vorbește fals de Unire, torpilând-o, de fapt, de dragul altor interese, mai pământești. Plus firma ”Genesis international”, care a tot cerut bani publici la insistențele lui Chirtoacă, pentru drumuri prost reparate. ”Firmă fără o lopată, dar cu un tată” – Lucinschi.

PNL e partidul care a avut în programul său electoral unic prevederea să aducem în Republica Moldova o Filială DNA, precum și Posturi TV, să avem posturi vamale comune pe Prut, acord între CEC și BEC ș.a. – pentru pregătirea Reîntregirii din 2018, pentru care au pledat și prezidențiabilii români.

Pe ultima sută de metri guvernanții proruși de la Chișinău nu au riscat să îi dea lui Băsescu cetățenia moldovenească, pentru că le strică brânza și borșul. Nu mai știm dacă o va primi, dar dacă o va avea, Băsescu va putea candida pentru Parlament, pentru Primar, îl pot pune ministru, că nu e încă totul furat și pe aici, dar nu poate fi Președinte, deoarece e nevoie de zece ani locuiți dincoace de Prut.

Dar nu știu dacă ne trebuie populismul lui Băsescu pe aici, deși, la Putere sunt prietenii săi – Voronin cu Lucinschi, precum și camarila lor de la Președinție, din Parlament și Guvern…

Asemănarea dintre Băsescu și Lucinschi e că au tot creat ambii partide peste partide, după principiul ”împarte și stăpânește”, iar asemănarea cu Voronin e că și unul, și altul ofensează pe cine vor ei, fără nicio noimă. Așa cum Băsescu a atacat-o pe senatoarea Gabriela Firea, așa Voronin m-a atacat pe mine, deputatul Pavlicenco. Și am câștigat la CEDO dreptul să îl am ca pârât, doar ca acum Guvernul comunist a atacat la Marea Cameră. Cazul meu a creat un precedent ce ar putea invalida hotărârea Curții Constituționale din România, care a admis că un Președinte poate spune ce vrea la adresa cui vrea în mandatul său.

Dar cea mai urâtă e Mafia Retrocedărilor, care a macerat averile românilor, ale basarabenilor și bucovinenilor, confiscate abuziv de regimul comunist, sovietic. Cum poți vorbi de Unire și, pe de altă parte, să nu pui presiune pe instituțiile statului de drept, pe care îl tot invoci, să restituie bunurile confiscate de la oameni? Că nu l-am auzit cu asta vreodată pe Băsescu să ciripească la microfonul de la Cotroceni de la ora 18.00.

Iată din ce cauză Reîntregirea nu se produce – interese, populism, indiferență, minciună, furt, mafii. Este o rușine să vezi ce face această pretinsă elită românească pe ambele maluri ale Prutului.

Vitalia Pavlicenco

Comentarii

Lasă un răspuns