Răspunsul președinților PNL.md conducerii PNL.ro despre ”ne”/colaborarea național-liberală

Răspunsul  video amplu – în cadrul unei ediții a emisiunii ”IMPORTANT” la TVC 21 – al actualului președinte al PNL, Vitalia PAVLICENCO, include și un răspuns în scris postat pe FB de către primul președinte al PNL.md, fostul deputat, doctor in stiinte fizico-matematice Andrei-Iuri Apostol: „Stimate dle Adrian Dupu, Președinte PNL Diaspora Republica Moldova, eu sunt Andrei Iuri-Apostol, primul preşedinte al PNL.md. Referitor la comunicatul Dvs. de presă de astăzi aş dori să fie cunoscute următoarele: ”PNL.md (din RM) a fost înregistrat la Min.Justiţiei pe 25 septembrie 1993. Iniţiatorii creării acestui partid au fost un grup de cetăţeni ai RM, dar care erau totodată şi membri ai PNL din Romania constituiţi în “Organizaţia Chişinău a organizaţiei judeţene PNL-Iaşi”. 

Decizia de a transforma “Organizaţia Chişinău a organizaţiei judeţene PNL-Iaşi” în partid din RM, decizie constrînsă pe atunci de Legea RM privind partidele, care înterzicea activitatea “partidelor străine“ pe teritoriul RM, a fost luată la Iaşi, la sediul PNL.ro din Podu Roş, în prezenţa unei delegaţii a conducerii centrale PNL.ro, în frunte cu preşedintele de atunci, regretatul Radu Cîmpeanu. La acea şedinţă am fost şi eu, cel care, ulterior, a devenit primul preşedinte al PNL.md, deaceea vreau să vă mărturisesc despre rugămintea lui Radu Cîmpeanu, care a spus răspicat: “Preluaţi însemnele şi păstraţi cu grijă blazonul PNL-ului”.

În virtutea celor spuse mai sus, nu cred că PNL.md trebuie să fie preocupa că ”nu are aprobarea 

noastră de a folosi sigla si numele”. Judecînd după stilul comunicatului Dvs., ar rezulta că PNL.md trebuie să ceară aprobarea si la fiecare schimbare de preşedinte al PNL.ro. Afirmaţiile Dvs. despre faptul că PNL.md ”nu reprezintă partidul istoric”, ar necesita o concretizare, pentru a înţelege ce credeţi Dvs. despre reprezentare istorică. Cine si cui i-a transmis ”certificatul” de reprezentant istoric?”

Sunt postate aici două mesaje ale foștilor președinți ai PNL.ro – Crin ANTONESCU șu Alina GORGHIU.

Comentarii

Lasă un răspuns