S-au împlinit 101 ani de la Marea Unire. PNL, alte componente ale Consiliului Unirii au omagiat aniversarea

Pe 27 martie 2019 un grup de membri ai PNL, ai Asociației veteranilor de război ”Tiras-Tighina”, ai Consiliului Unirii, ai altor organizații asociative au depus flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, omagiindu-l pe cel mai mare român din toate timpurile, Domnitorul Moldovei, cu ocazia împlinirii a 101 ani de la formarea României Mari.

Grupul CU s-a alăturat manifestării anunțate de Partidul Liberal. La ora 12.00 cei prezenți au asistat la un discurs al președintelui PL, Dorin Chirtoacă, înainte de aceasta, făcând declarații pentru presă Vitalia Pavlicenco, președintele PNL – primul partid statutar unionist din al doilea stat românesc.

Ar fi fost un semnal pozitiv de coagulare între două partide doctrinar liberale, cu adeziune consacrată față de Internaționala Liberală, -partide acum ambele unioniste, – pentru a iniția un dialog pentru unificarea entităților, fapt propus repetat de PNL, care luptă pentru Unire de 12 ani în Opoziție extraparlamentară.

Nu a fost să fie, pentru că și noua conducere a PL rămâne captiva reflexelor vechi, de pe când actualul lider conducea Primăria Chișinău, când PNL și adepții săi din Consiliul Unirii nu puteau obține autorizări pentru manifestări unioniste, pentru că activiști PL rezervaseră pe 100 de ani înainte toate locurile publice importante pentru acțiunile lor.

Este cazul să se renunțe la vechile practici și să se desfășoare între partidele liberale, românești, unioniste, un dialog pentru resetarea politică a Mișcării unioniste, în formulele convenite de comun acord.

Era bine ca la manifestare să se cedeze microfonul și pentru reprezentanții PNL, ai segmentului asociativ unionist.

PNL i-a felicitat pe toți unioniștii cu ocazia împlinirii a 101 ani de la Reunirea Basarabiei cu România și și-a exprimat speranța în ani mai buni pentru apropierea de Unire, în alte rezultate electorale din partea unei populații nemanipulate.

Serviciul de presă al PNL

Comentarii