sasa
http://www.europalibera.org/content/article/1940270.html

 “Asteptarile fostei parlamentare Vitalia Pavlicenco, cunoscuta adepta a apropierii cit mai strinse dintre RM si Romania, sint legate de rezultate concrete.

Vitalia Pavlicenco: „Eu as vrea, intr-adevar, sa vad, dupa aceasta vizita, o colaborare eficienta intre guvernele de la Bucuresti si Chisinau, as vrea sa fie o colaborare interparlamentara extraordinar de buna si as vrea sa fie o colaborare buna intre deputatii, decidentii din RM in forurile internationale. Depinde si de presa noastra, depinde de societatea civila din RM, depinde

de oamenii care nu trebuie sa aiba frica sa solicite o implicare mai mare a Romaniei. Sa nu fie transformata Romania si Presedintele Basescu intr-o vaca sfinta, in raport cu care sa nu poti spune nimic, sa nu poti critica”.

Vitalia Pavlicenco a mai spus ca Traian Basescu are acum toate posibilitatile sa dea o dimensiune pragmatica, concreta aspiratiilor proeuropene ale moldovenilor, mai ales ca basarabenii nu au fost o piedica pentru aderarea Romaniei la NATO si UE, deci acum Romania este obligata sa ne ajute. Iar aceasta vizita trebuie sa fie punctul de demarare a acestui proiect de asistare a RM, pentru a ajunge in familia euroatlantica”. ( “Europa Libera”)

Dupa declaraţiile facute de TRAIAN BASESCU:

Nici un alt partid, in afara de PNL, nu a spus public acum ca R.Moldova NU TREBUIE sa semneze un Tratat de frontiera, ci ca TREBUIE sa semneze un Acord moldo-roman de Parteneriat strategic “Pro Europa” – fapt confirmat azi de Traian Basescu.

Nici un alt partid, in afara de PNL, nu a insistat public asupra necesitatii deblocarii problemei redobindirii cetateniei Romaniei de catre romanii basarabeni. Si acest lucru a fost in atentia lui Basescu. Referitor la aceste doua probleme, precum cunoasteti, Presedintele Romaniei a declarat.
Comentarii

Lasă un răspuns