Scrisoare deschisa adresata directorului „Timpul”, Constantin Tanase

Domnule Constantin Tănase,

Aşa cum bănuiam, aţi decis să nu îmi publicaţi scrisoarea. Aţi ales, în locul publicării, să mă chemaţi la examene în redacţia ziarului Timpul, deşi pînă acum vi se părea că vizitele reprezentanţilor MAE sunt desanturi nedemocratice. Daţi-mi voie să vă refuz, nu din lipsă de curaj, ci din respect faţă de cititorii dumneavoastră, invitaţia de a participa la tentativa de linşaj mediatic pe care mi-o pregătiţi.

Editorialul dumneavoastră de astăzi nu reprezintă altceva decît ultima dovadă că vă lipseşte minima bună-credinţă, iar orice dialog cu dumneavoastră nu face decît să servească scopurilor dumneavoastră politice de a ajuta, prin orice mijloace, partidul de care sunteţi strîns legat prin sîngele verde al patronatului. Aşa cum spuneam, nu mă aşteptam să-mi publicaţi scrisoarea pentru că e nevoie de mai multă tărie de caracter să îţi asumi cu demnitate criticile.

Şantajul de care vorbeaţi în comentariul dumneavoastră de astăzi se pare că este apanajul modului dumneavoastră de gîndire: "Nu vă publicăm scrisoarea dacă nu veniţi în redacţie să vă cercetăm, să vă examinăm". Nu cred că aveţi căderea morală să îmi daţi mie examen, pentru că nu sunteţi nici profesorul meu (şi nici nu am nevoie de un mentor ca dumneavoastră), nici poliţia, nici rudă cu mine. Cel care trebuie să dea examen sunteţi dumneavoastră. Trebuie să daţi examen în faţa adevărului pe care îl ocoliţi pentru a vă servi patronatul verde sau roşu, pentru că nu mai fac nicio diferenţă între atitudinea dumneavoastră şi cea a comuniştilor care strigă “cine nu e cu noi, este împotriva noastră”. Mă îndoiesc că aţi lua notă de trecere, dar asta este o altă discuţie.

Dreapta are nevoie de oameni cinstiţi şi de bună-credinţă. Pe 5 aprilie sper din tot sufletul că oamenii năpăstuiţi de regimul comunist vor alege alternativa albă la virusul roşu, nu surogate de tratamente care trădează la primul sunet de arginţi aruncaţi pe masă, aşa cum s-a mai întîmplat pînă acum. Acesta sunt ultimele rînduri pe care vi le transmit, pentru că spre deosebire de dumneavoastră nici eu, nici conducerea MAE, nu dorim să prelungim o dezbatere de principii de care să se folosească cei mai mari duşmani ai democraţiei şi ai statului de drept ai Moldovei: PCRM şi PPCD.
Şi, ca să nu aveţi impresia că sunt doar o formă fără chip, vă trimit şi un curriculum vitae al meu şi vă dau o veste proastă: mai sunt mulţi ca mine în Moldova.

Jos comunismul, din orice mentalitate!
Jos corupţia, din orice instituţie şi partid!

Vitalie Nistrean
Membru (nu doar simpatizant) al Mişcării social-politice ACŢIUNEA EUROPEANĂ

Comentarii

Lasă un răspuns