Scrisoare deschisa adresata Presedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin

Domnule Presedinte,

   
Incepem prin a va atrage atentia ca nu trebuie sa cititi aceasta scrisoare printre rinduri, ci sa o primiti ca pe un act de bun simt: va semnalam sansa pe care o aveti, ca presedinte al Republicii Moldova, de a va incheia mandatul oprind, macar in ultimul ceas, cheltuirea fara cap a banilor publici! Stim ca pentru dumneavoastra, seful Guvernului si Presedintele Parlamentului ati obtinut privilegiul de a desfasura campanie electorala din banii publici. Pentru numele lui Dumnezeu, va cerem sa opriti risipirea bugetului auster al Republicii Moldova prin incurajarea colegilor de lista sa foloseasca resurse publice in favoarea propriilor campanii electorale. Atitudinea candidatilor Partidului Comunistilor din Republica Moldova, pe listele caruia candidati, de a se folosi de banii din bugetul de stat pentru sustinerea actiunilor din campania electorala este indecenta si imorala.


    Mentionam ca in Codul electoral, la articolul 45, alineatul 6, este prevazut ca “persoanele de incredere ale concurentilor electorali detinatoare de functii publice nu pot folosi mijloacele si bunurile publice in campanii electorale”. In aceste conditii, consideram ca este cu atit mai grav cu cit tocmai candidatii care detin functii publice folosesc ei insisi mijloacele si bunurile publice!

    Anual, statul pierde in jur de 1,5 miliarde de euro din cauza coruptiei generalizate. Iar aceste acte complet iresponsabile ale politicienilor care ocupa functii publice si se folosesc de acest statut pentru a-si face propaganda electorala sunt o dovada in plus ca dezinteresul si indiferenta afisate in ultimii ani de guvernare au dus Republica Moldova in starea in care se afla acum.

    Aveti acum ocazia de a va incheia mandatul facind ceva bun si pentru oamenii simpli, dupa ce ati patronat vreme de 10 ani de zile coruptia de stat. E timpul ca toti demnitarii sa coboare din masinile de lux si sa vada adevarata Moldova pe banii lor, nu pe banii poporului caruia ii promit in van un trai mai bun de 10 ani de zile.
   
    Cu speranta ca veti arata intelepciune pentru Republica Moldova,

Anatol Petrencu, presedintele MAE, propunerea MAE pentru Presedintia Republicii Moldova

Vitalia Pavlicenco, deputat, propunerea MAE pentru Presedintia Parlamentului

Alexandra Can, propunerea MAE pentru functia de Prim-ministru

Comentarii

Lasă un răspuns