Scrisoarea catre PNL de la IPP si APE

Institutul de Politici Publice
Asociatia pentru Politica Externa
Doamnei Vitalia PAVLICENCO,
presedintele Partidului National-Liberal

28 august 2008

Stimata doamna Vitalia Pavlicenco,

Tinem sa va informam ca, in urma unor consultari cu participarea expertilor din societatea civila privind impactul crizei din Georgia asupra Republicii Moldova, am ajuns la o pozitie comuna. Va remitem alaturat textul acestui document.

Dintre concluziile convenite, am desprinde in mod special punctul privind sustinerea eforturilor Republicii Moldova referitor la solicitarea adoptarii de catre Uniunea Europeana, cit mai curind posibil, a mandatului de negociere privind noul cadru juridic dintre Republica Moldova si UE, fara a lega aceasta decizie de calendarul electoral din Republica Moldova.

Exprimindu-si disponibilitatea de a discuta aceste recomandari cu institutiile interesate din Republica Moldova, expertii semnatari au convenit sa organizeze, in viitorul apropiat, consultari si dezbateri largi, cu participarea reprezentantilor societatii civile, a factorilor de decizie si a partidelor politice, privind impactul schimbarilor actuale asupra securitatii si intereselor nationale ale Republicii Moldova.

In acest context, am dori sa va solicitam o intrevedere pentru a face un prim schimb de opinii pe marginea ideii respective si a modalitatilor de organizare a acestor dezbateri.

Cu respect,

Arcadie Barbarosie Andrei Popov
Director Executiv Director Executiv
Institutul de Politici Publice Asociatia pentru Politica Externa

Comentarii

Lasă un răspuns