Tinerii national-liberali sint contra plecarii militarilor nostri la Moscova

Astazi, tineri din OTNL au discutat la sediul PNL despre situatia politica, in special despre participarea militarilor la parada rosie de la Moscova si atitudinea conducerii statului fata de aceasta problema.

Tinerii si-au expus opinia mentionind ca fiecare isi cunoaste istoria familiei, are bunici care le-au povestit despre participarea la razboi si cele suferite dupa intrarea Armatei Rosii si ocuparea acestui pamint de catre trupele rusesti. Mai multi tineri si-au exprimat nedumerirea fata de decizia unor conducatori ai Aliantei pentru Integrarea Europeana de a trimite militari la Moscova pe 9 mai si considera ca e nevoie sa se faca aici, in societatea noastra, o conciliere, mai ales dupa rasturnarea, pe cale democratica, a comunistilor de la guvernare, cind au aparut premize favorabile in acest sens. S-au creat conditii prielnice pentru o adevarata conciliere in R.Moldova inclusiv prin tinerii neimpovarati de tarele trecutului. Insa orice conciliere trebuie facuta pe baza adevarului istoric si al demnitatii nationale.

Tinerii au decis sa se incadreze intens in procesul de pregatire a congresului al doilea al Organizatiei Tineretului National-Liberal. Conducerea actuala a tinerilor national-liberali va elabora un plan de actiuni, printre care va figura participarea la sarbatoarea Tricolorului, anuntata pentru desfasurare in centrul Chisinaului, un flash-mob de 9 mai cu steagurile PNL in berna, alte actiuni menite sa exprime punctul de vedere al OTNL.

Un grup de 8 tineri national-liberali vor participa, in viitorul apropiat, la Congresul tinerilor liberali europeni de la Sinaia, la invitatia Tineretului National-Liberal din Romania.

Serviciul de presa al PNL

Comentarii

Lasă un răspuns