Tinerii politicieni au jucat fotbal ca sa-i ajute pe copii

OTNL s-a clasat pe locul II in turneul sportiv

Din initiativa organizatiilor de tineret a patru partide politice – PNL, PLDM, PPR si MAE – a avut loc simbata, 31 mai, la Chisinau, pe stadionul din Parcul Sculeanca, un turneu de fotbal in scop caritabil, prilejuit de 1 iunie – Ziua Copilului. Fiecare echipa a contribuit cu o suma de bani, din care s-au achitat costurile pentru turneu si au fost procurate obiecte necesare si dulciuri pentru copiii de la Centrul de plasament provizoriu ,,Casa „Aşchiuţă,, situată pe str.Constantin Stere nr.1, Chişinău. In timpul turneului s-a mai colectat o suma, totalul de fonduri acumulate fiind de 9 mii de lei, din care 7 mii au fost folosite in scop filantropic.

In urma tragerii la sorti, au avut loc patru meciuri : au jucat PNL si PLDM, in care a invins PNL cu scorul 4:1. Golurile din partea PNL au fost marcate de Valentin Cojocari, Alexandru Buju, Veaceslav Ombun, Pavel Trofin. Din partea PNL au mai jucat Nicu Titei, Gheorghe Ciobanu, Dumitru Nicoara, Ion Gutu, Vadim Rusu, Alexei Luchita. Al doilea meci a avut loc intre MAE si PPR, a invins a doua echipa. Celelalte meciuri au avut loc intre invingatori si celelalte doua echipe. Astfel, Cupa turneului a fost cistigata de echipa PPR. Pe locul doi s-a clasat echipa PNL, urmata de MAE si PLDM.

Cel mai important lucru a fost participarea activa a tinerilor – si pe terenul de joc, si in galeriile suporterilor. La sfirsit, liderii si coordonatorii formatiunilor le-au inminat tinerilor diplome de participare conform locurilor pe care s-au clasat. Toti suporterii au fost activi, iar Vasilica Gutu, elev in clasa a treia la Liceul «Gheorghe Asachi » din Chisinau, a raspuns de pusculita in care s-au adunat contributiile pentru copii.

Actiunea de inminare a ajutorului copiilor de la Centrul de plasament va avea loc duminica, de catre echipa unita a organizatiilor de tineret ale partidelor. Cei prezenti la manifestarea sportiva si-au exprimat speranta ca asemenea actiuni vor fi organizate si pe viitor de catre tinerii din partidele democratice.

SP al PNL

Comentarii

Lasă un răspuns