Traian Basescu: dorinta populara ii va obliga pe politicieni sa faca Unirea

http://romanbasarab.union.md/presedintele-romaniei-traian-basescu-dorinta-populara-va-obliga-politicienii-sa-faca-unirea

 
Presedintele Romaniei Traian Basescu: dorinta populara ii va obliga pe politicieni sa faca Unirea

“Dacă se va desfăşura sau nu şi un proces de unificare a celor două ţări, acest lucru ţine mai puţin de voinţa oamenilor politici, pentru că am certitudinea că ei vor şti să valorifice o dorinţă populară, dacă va exista, pe cele două maluri ale Prutului. România are ca obiectiv sprijinirea Republicii Moldova să intre în UE” – explică Preşedintele.

Aceasta declaratie a fost realizata de Presedintele Romaniei pe 30 noiembrie 2010 . Prin ea ne este indicata calea Unificarii – dorinta populara, preluata de catre politicieni. Totusi, ma intreb: Basescu a anticipat modul in care Unirea va avea loc  sau a facut declaratia voit pentru a indica o directie?

Este evident ca, de cativa ani, mai ales incepand cu 2009, atat in Romania cat si in Rep.Moldova, se duce o puternica campanie de informare asupra necesitatii anularii efectelor negative ale istoriei prin Unirea celor doua state romanesti. Basescu a prezentat doi pasi: dorinta populara si asumarea de catre politicieni. Cu usurinta se poate vedea ca primul pas este in faza finala, in timp ce al doilea incepe sa se contureze. Si atunci va pun eu intrebarea – cat credeti ca mai e pana cand granita va disparea?

Remarca VP: acest text e preluat de pe:
 
 
Am postat linkul si la inceputul materialului, si la sfirsit, pentru ca multi vad si nu inteleg cine este autorul.  
 
VP
Comentarii

Lasă un răspuns