Unirea cu Romania este singura cale de integrare accelerata a Republicii Moldova in UE

Partidul National Liberal (PNL) pune la indoiala aderarea, in urmatorii 20 de ani, a Republicii Moldova la Uniunea Europeana, in cazul in care nu va fi creata o Uniune Interstatala cu Romania. O declaratie in acest sens a facut liderul PNL, Vitalia Pavlicenco, in cadrul unei conferinte de presa miercuri, 21 aprilie, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit liderului PNL, Vitalia Pavlicenco, consecintele pactului Molotov-Ribbentrop, anii de guvernare retrograda, dar si faptul ca ultimele alegeri parlamentare nu au oferit o stabilitate politica – amana aderarea la UE pe un timp nedeterminat. „Unirea cu Romania este singura cale de integrare accelerata a Republicii Moldova in UE, iar PNL isi asuma responsabilitatea sa inceapa acest proces. Poporul trebuie sa se pronunte asupra dorintei sau nedorintei unirii cu Romania, participand la un referendum”, a spus Vitalia Pavlicenco.

In opinia liderului PNL, Republica Moldova va avea mai mult succes in calea ei spre integrare europeana, daca va fi ajutata de Romania. Aparitia, dupa 29 iulie 2009, a noilor oportunitati – trecerea in istorie a guvernarilor retrograde, micul trafic la frontiera, imbunatatirea relatiilor cu Romania, viziunile pro-europene ale tinerilor – fac posibila aceasta unire. Nici Gagauzia, nici Transnistria nu vor putea pune piedici acestui proces, sustine liderul PNL. „Locuitorii din Transnistria vor fi atrasi de nivelul de viata din partea dreapta a Nistrului si vor dori si ei sa se uneasca cu Romania, sa se integreze in UE. Gagauzii sunt si ei victimele rusificarii. O sa explicam tuturor avantajele unirii cu Romania si credem ca vom avea sustinerea populatiei”, a precizat Vitalia Pavlicenco.


PNL va participa in alegerile anticipate si va transmite alegatorilor mesajul unirii cu Romania. Opiniile on-line, dar si cererile de redobandire a cetateniei romane demonstreaza ca marea majoritate a populatiei Republicii Moldova vede integrarea tarii in Europa doar cu ajutorul Romaniei, a subliniat liderul PNL.

Referindu-se la acuzatiile aduse de membrul grupului de initiativa al miscarii „Democratia Acasa”, Vasile Costiuc, privind aplicarea metodelor de presiune si intimidare a tinerilor care vor sa faca politica, Vitalia Pavlicenco a declarat ca in discutia telefonica cu aceasta nu a facut presiuni si nu a recurs la intimidari. „Vasile Costiuc este o persoana ingrata in atitudinile sale, a fost prin mai multe formatiuni, isi cauta un loc in politica, dar o face prin atacarea si intimidarea liderilor politici”, a spus Vitalia Pavlicenco.

Comentarii

Lasă un răspuns